Van der Mije geniet vanaf dag één en verlengt bij JOS

Roy van der Mije is ook komend seizoen hoofdtrainer van zondag hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag maakte voorzitter Joop Vlug dat bekend. Van der Mije: “Ik heb echt geen moment getwijfeld om te blijven.”

Bijna een maand geleden gaven de trainer en de voorzitter elkaar een hand. De gesprekken over contractverlenging hadden niet lang geduurd. Van der Mije: “Het is traditie dat ze het hier op de nieuwjaarsreceptie bekend maken, dus we moesten het even voor ons houden. De spelers hebben het ook pas dit weekend gehoord tijdens het teamuitje in Groningen.”

Toen Van der Mije in de zomer overkwam van het Haarlemse EDO, waren er weinig mensen die twijfelden aan het slagen van de oefenmeester bij de club waar hij eerder voor speelde. JOS staat op een keurige vijfde plaats, op slechts twee punten van koploper ADO’20. Van der Mije: “We hadden zomaar bovenaan kunnen staan. We doen het prima hoor, maar ik heb toch het gevoel dat we wat hebben laten liggen. We hebben het materiaal om te promoveren, maar als dat niet gebeurt is het niet zo dat het seizoen mislukt is.”

Foto Mario Wormhoudt | Van der Mije in overleg met Alex de Bruijne tijdens het duel tegen ADO’20 op 28 augustus 2016

Van der Mije geniet vanaf het eerste moment bij JOS. “Het is natuurlijk een nieuw tijdperk bij de club na het vertrek van Sander Middelbeek. We hebben veel oudere spelers (Lokken, De Bruijne, Renger, red.) en ik hoopte dat daar nog rek in zat. Gelukkig is dat zo. Samen met een jonge groep spelers hebben we een ideale combinatie. Ik denk dat er nog meer in zit. Daarom wil ik ook graag langer blijven. Ook bij eventuele promotie naar de Derde Divisie moet JOS als club meekunnen. Ik ben daar niet bang voor.”

“Het is een enorm warme club. Je zag dat vooral bij het overlijden van Martin van Zurk. Het heeft ons vast wat punten gekost, maar het het heeft ons ook heel veel opgeleverd. Dat zag je ook dit weekend in Groningen. Geen trainingskamp, maar een teamuitje. De ouderen en jongeren zijn nog meer naar elkaar toegegroeid. We hebben stappen gemaakt en dat moeten we als club ook doen. Ongeacht wat de spelers aan het eind van het seizoen gaan doen.”

Twijfelen over een langer verblijf deed Van der Mije dus niet. “Natuurlijk word je via via benaderd of je interesse hebt in een andere club, maar vanaf het eerste moment heb ik dat afgehouden. Ik heb het hier prima naar mijn zin.” Zondag hervat JOS de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Meern.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!