Mike Postma helpt Ilpendam met hattrick voorbij Oosthuizen

Ilpendam heeft de eerste overwinning in de zondag vierde klasse E te pakken. Op bezoek in en tegen Oosthuizen hielp Mike Postma de ploeg van Remco Sint met een hattrick aan de zege: 1-3.

Sint eiste vooraf drie punten van zijn ploeg. “Als het met goed voetbal niet wil lukken, dan maar met minder. Zolang wij de drie punten meenemen.” Ondanks dat Postma de bezoekers binnen drie minuten aan de leiding bracht – hij benutte een strafschop – en even later de lat trof, was de oefenmeester tijdens de rust nog niet tevreden. Beide ploegen creëerden weinig doelrijpe kansen en het spel was erg rommelig.

Twee wissels halverwege brachten nog niet het gewenste resultaat. Oosthuizen was hoofdzakelijk gevaarlijk met hoge ballen in het strafschopgebied, waar veel dreiging uit kwam. Zo’n moment leidde in de 57ste minuut ook de 1-1 in. Een vrije trap werd ingebracht en op fraaie wijze kopte Huub Degeling raak. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker, want twee minuten later herstelde Postma op aangeven van invaller Mano Oosterbaan de voorsprong: 1-2.

Oosthuizen probeerde in het laatste halfuur een gelijkmaker te forceren, maar gaf hierdoor ook veel ruimte weg aan Ilpendam. Daar wisten de bezoekers wel raad mee. In de blessuretijd slalomde Sabeur met de bal richting de achterlijn om vanaf daar een fraaie voorzet te geven op Postma. Hij maakte met zijn hoofd zijn derde van de middag en bezorgde Ilpendam daarmee drie belangrijke punten.

Sint was na afloop niet tevreden over het vertoonde spel, maar wel met de punten. “Daar gingen we voor. Dat was het doel en daar zijn we in geslaagd.” Met die drie punten klom zijn ploeg naar de zevende plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.