Home / Derde Divisie zaterdag / Misa-Danso (Ajax Zaterdag) doet stap terug wegens maatschappelijke carrière

Misa-Danso (Ajax Zaterdag) doet stap terug wegens maatschappelijke carrière

Kenneth Misa-Danso doet komende zomer een stap terug. De aanvaller blijft onderdeel van Ajax Zaterdag, maar gaat vrijwel geen wedstrijden voor het eerste elftal spelen. Na de zomer richt hij zich op zijn maatschappelijke carrière en komt hij in actie voor het derde elftal.

Leger des Heils

De voetballer vond het tijd zijn maatschappelijke loopbaan tijdelijk op één te zetten, zo vertelt hij. “Sinds begin maart heb ik een nieuwe baan bij het Leger des Heils. Ik ga daar onregelmatige diensten draaien, waardoor ik niet meer in staat ben elk weekend aanwezig te zijn. Vandaar dat ik heb besloten om voorlopig een stap terug te doen.”

“Op de zaterdagen die ik kan, speel ik komend seizoen bij de Zaterdag 3 mee”, legt hij uit. “In dat team train ik volgend seizoen op de donderdagen eenmaal per week mee. Op maandag of dinsdag train ik met het eerste elftal mee, zodat ik mijn conditie op peil kan houden. Mocht ik gedurende het seizoen alsnog een keer nodig zijn, dan ben ik daar klaar voor.”

Misa-Danso heeft momenteel een aardige testcase, aangezien het voetbal door de coronacrisis maandenlang stilligt. Al keek de aanvaller überhaupt uit naar volgend voetbaljaar. “Hoogstwaarschijnlijk was ik dit seizoen sowieso niet meer in actie gekomen, want ik voetbal al niet meer sinds november. Ik ben afgelopen jaar december geopereerd aan mijn meniscus en daarvan ben ik nog aan het herstellen. Het voetbal mis ik absoluut.”

Geen vaarwel

Toen Misa-Danso zijn besluit nam, wist hij één ding zeker: hij wilde graag bij Ajax Zaterdag blijven. “Ik speel opgeteld al acht jaar bij Ajax Zaterdag en heb het super naar mijn zin. Als ik na de zomer in het derde elftal aansluit, dan ken ik daar eveneens voldoende jongens. Kortom, ik vind het nog altijd leuk bij de club. Daarom besloot ik wél ingeschreven te blijven en te trainen. Het spelletje wil ik namelijk absoluut niet loslaten.”

“Ik ben pas 29 jaar oud, dus ik verwacht nog zeker vier jaar door te kunnen. Wellicht kan ik in de toekomst iets op mijn werk regelen, waardoor ik wél weer op zaterdagen kan spelen. Dit is geen definitieve vaarwel, maar het kan voor nu niet anders”, aldus Misa-Danso.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Dini Spil

Stefan Smal nieuwe spits Ajax zaterdag

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)