Home / Algemeen / Missers vanaf elf meter kosten AGB plek bij laatste 32

Missers vanaf elf meter kosten AGB plek bij laatste 32

AGB is er niet in geslaagd om zich bij de laatste 32 van de districtsbeker te voegen. Na strafschoppen bleek LSVV te sterk voor de ploeg van Senel Cebar, nadat beide ploegen in de reguliere tijd bleven steken op een bloedeloze 0-0.

Er viel weinig te genieten op Sportpark Ookmeer. Cebar had zijn opstelling in vergelijking met een week geleden (1-2 zege bij Kampong, red.) op liefst zeven plaatsen gewijzigd. Zowel AGB als LSVV slaagde er niet in om in de laatste wedstrijd van 2016 te imponeren. Veelvuldig werd voor de lange bal gekozen, wat het fysieke spel van de gasten uit Zuid-Scharwoude ten goede kwam. De kansen waren in de eerste helft nauwelijks op één hand te tellen.

LSVV-verdediger Jeffrey Kaag raakte de bal volledig verkeerd toen hij een steekbal van Bakary Jobe probeerde te onderscheppen en doelman Dave Stet zag de bal rakelings over zijn doel gaan. Aan de andere kant verdween een schot van Mark Soemers rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Op een paar standaardsituaties in een druk strafschopgebied na hoefden beide doelmannen niet serieus in actie te komen.

Het was matig, zo drukte Cebar zich na afloop nog voorzichtig uit. In de tweede helft werd het qua kansen iets beter, maar het voetbal was nog steeds niet hoogstaand. Namens LSVV kreeg Toine Merk tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid om de brilstand te doorbreken. Beide keren was hij zijn directe tegenstander Kevin Coenraad te slim af. De eerste keer verdween zijn rollertje voorlangs het doel van AGB-doelman Mitchel Vincken, de tweede keer schoot hij van dichtbij hoog over.

In het laatste kwartier nam AGB na een paar wijzigingen het heft in handen. Anass Benhammouch, één van de invallers, ontdeed zich prima van zijn directe tegenstander en bij zijn voorzet werd Jobe in de rug geduwd door Kaag. Scheidsrechter Verbij zag er een strafschop in, maar dit buitenkansje werd niet verzilverd door Ferdi Yalcin. Stet wist de penalty laag door het midden te keren.

Diezelfde Stet zorgde er in de slotminuut uiteindelijk voor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Eerst plukte hij een indraaiende voorzet van Yalcin uit de verre kruising, uit de daaropvolgende hoekschop voorkwam hij met een katachtige redding dat Erdal Tunc niet tot scoren kwam. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen in Amsterdam.

LSVV bleek vanaf elf meter beter. Bij een stand van 3-3 wist Vincken de penalty van Tim Emmerik te keren, maar Sergio Comvalius liet het na de wedstrijd te beslissen door vanaf elf meter hoog over te schieten. Stet toonde zich daarna opnieuw een penaltykiller door het schot van Hayri Cakir, dwars door het midden, tegen te houden. Hierdoor was het bekeravontuur van AGB ten einde.

Toch vond Cebar nog een positieve noot na de bekeruitschakeling. De competitie, waarin AGB negen punten voorsprong heeft op de achtervolging, is voor de oefenmeester belangrijk. “Strafschoppen zijn een loterij, dus dan kan zoiets gebeuren. We hebben in ieder geval niet verloren en blijven dit seizoen ongeslagen op eigen veld. Dat is iets moois om 2016 mee af te sluiten.”

Foto’s Mario Wormhoudt