Misstap Aalsmeer, WV wint

Aalsmeer heeft voor de tweede achtereenvolgende week punten laten liggen. Thuis tegen Monnickendam kwam het niet verder dan 2-2. WV-HEDW won thuis met 4-2 van Amstelveen Heemraad.

Door de zege van AFC op AMVJ (zie elders deze site) is de voorspong van Aalsmeer op de Amsterdammers nog maar één punt.  De ploeg van Anthony Servinus keek al na 24 (!) seconden tegen een achterstand aan door een treffer van Kid Rodney. Een minuut later had het zelfs al 0-2 kunnen zijn zo slordig startte de thuisploeg het duel. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Aalsmeer in het spel. Na 25 minuten zorgde Thomas Harte voor de verdiende gelijkmaker. Aalsmeer was in die fase wel de iets betere ploeg maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Toen na rust Jeffrey Blikslager na zijn tweede gele kaart van het veld moest en uitblinker Kid Rodney ook nog eens voor de 1-2 zorgde leek een nederlaag in de maak. Servinus greep direct in en wisselde in een tijdsbestek van een kwartier drie keer. Tien minuten voor het eindsignaal werd het alles of niets. Doelman Ray Smidt voorkwam een grotere achterstand  en uiteindelijk werd het aanvallende spel beloond door een treffer van Burak Sitil, 2-2.

WV-HEDW heeft het tegen degradatie strijdende Amstelveen Heemraad met 4-2 verslagen. De ploeg van Martin Steenvoorden had al snel een numeriek overwicht nadat Tromp met twee keer geel van het veld moest. Stuut raakte in de eerste helft nog de lat namens de thuisploeg maar gescoord werd er niet.

Hoe anders was dat in de tweede helft. De score werd in de 67ste minuut geopend door Frank Ulruch. Wouter Zorg zorgde vijf minuten later al voor de 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Toen Levy Pique er tien minuten voor tijd 1-2 van maakte namens Amstelveen gloorde er weer even hoop voor de bezoekers. Nick Moorman (3-1) en Daniel Fritschy (3-2) schroefde het totaal aantal treffers op tot vijf. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde clubtopscoorder Joost Hobbel vanaf de strafschopstip voor de 4-2 eindstand.