Home / Algemeen / Mitch Vernooy redt diep in blessuretijd een punt voor Legmeervogels

Mitch Vernooy redt diep in blessuretijd een punt voor Legmeervogels

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft aan het duel met AFC’34 alsnog een punt overgehouden. Ver in blessuretijd kwam de ploeg van Florian Wolf langszij door een gelijkmaker van invaller Mitch Vernooy: 1-1.

Op eigen veld begon Legmeervogels niet heel sterk aan het duel. Het spel was erg rommelig, er werd onnodig veel balverlies geleden en doelman Clé Vos de Mooij werd behoorlijk op de proef gesteld. Toch kreeg de thuisploeg ook een paar kansjes via Yorick van der Deijl en Martijn Tjon-A-Njoek. De grootste kans was voor AFC’34: een kopbal van Jerry van Sluis ging naast. Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers alsnog aan de leiding. Verdediger Faouzi Ben Yerrou ging in de fout en legde de bal panklaar voor de voeten van Van Sluis. Die pakte dit presentje maar al te graag uit: 0-1.

Na rust was het spelbeeld onveranderd. De strijdlust van de Uithoorners, waar de laatste drie duels mee werden gewonnen, was ver te zoeken. Hierdoor kon AFC’34 veelvuldig aanvallen. Martijn Riemersman was namens de bezoekers uit Alkmaar heel dichtbij de 0-2, maar met een fraaie redding voorkwam Vos de Mooij een tweede tegentreffer. Langzaam kwam Legmeervogels beter in de wedstrijd, wat af en toe tot een opleving in het spel van de thuisploeg leidde. Een inzet van Puck Postma ging recht op doelman Mike Wesselink af en Dennis Bakker zag zijn vrije trap via de lat over het doel verdwijnen.

In de uitgebreide extra tijd van zeven minuten lukte het Legmeervogels om op gelijke hoogte te komen dankzij twee invallers. Nadat Mitch Vernooy eerst op aangeven van Mouad Tissoudali naast kopte, tikte hij in de 94ste minuut van dichtbij alsnog de 1-1 binnen. Deze late gelijkmaker werd gevierd als een overwinning. Het betekent echter wel dat de Uithoorners geen rol meer spelen in de tweede periode. Op de ranglijst is Legmeervogels inmiddels naar de vijfde plek gestegen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)