Mitchel Vincken (AGB): “Wij zijn als team sterker dan ZSGOWMS”

In de vijftiende speelronde staat de burenruzie tussen ZSGOWMS en AGB op het programma. De derby tussen de nummer elf en de koploper van de zondag tweede klasse B is komend weekend onze wedstrijd van de week. AGB-doelman Mitchel Vincken blikt vooruit op het duel.

Vincken kwam in de zomer over van Hercules Zaandam en kent tot dusver een succesvol seizoen bij de Amsterdammers. “Het bevalt perfect bij AGB. We zijn één familie en presteren uitstekend met elkaar. Ik kan alleen maar tevreden zijn, ook over mijn eigen prestaties. Ik heb geloof ik één van de minste tegendoelpunten in de regio. Dat is de verdienste van het hele elftal. Als de aanvallers voorin goed druk zetten heeft het hele tem daar profijt van.”

Na de thuisoverwinning eerder dit seizoen hoopt de doelman van AGB zondag een tweede zege te boeken op ZSGOWMS. “Ik verwacht een hele leuke wedstrijd. Het is natuurlijk speciaal omdat het de buren zijn. Zij hebben veel individuele kwaliteiten maar dat is tegelijkertijd ook hun zwakte. We moeten daarom zorgen dat we de eerste tik uitdelen. Als wij voor komen ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd gaan winnen. We zijn als team sterker dan ZSGOWMS.”

AGB ligt op koers voor het kampioenschap en Vincken denkt dat de sleutel voor de titel in de tweede periode ligt. “Het is erg belangrijk om goed uit de winterstop te komen. Dat gaat de rest van het seizoen bepalen. We hebben een lastig programma voor de boeg dus ik hoop dat we daar goed doorheen komen. Als we de tweede periode weten te winnen denk ik ook dat we kampioen worden.”

Vincken verwacht een nipte overwinning voor de koploper. “Ik wil natuurlijk graag de nul houden, maar dat zal een lastige opgave worden. Wij winnen met 1-2.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)