Mitchell Faerber (AFC) geniet bij Almere City FC: “Voelt als tweede kans”

Mitchell Faerber verruilde anderhalve maand geleden zaterdag tweedeklasser AFC voor de beloften van Jupiler League-club Almere City FC. “Voor mij voelt het als een tweede kans in het betaald voetbal”, vertelt de 21-jarige aanvaller.

“Bij Jong AZ heb ik niet echt kunnen laten zien wat ik in mij mars heb”, gaat Faerber verder. “Ik vertrok naar AZ na een goed seizoen bij AFC A1. In dat jaar scoorde ik twintig keer, maar bij AZ was ik steeds geblesseerd. Ik heb nooit echt kunnen testen of ik het niveau aan kan. Daar hoop ik dit seizoen achter te komen en mocht het dan niet goed genoeg zijn, heb ik daar vrede mee. Maar nu stel ik mezelf telkens de vraag: stel nou dat ik was fit geweest, had ik het dan wel gered bij een profclub?”

Faerber, die vorig seizoen voor AFC 21 keer scoorde in het kampioensjaar in de tweede klasse A, geniet dan ook in het Yanmar Stadion. “Ik heb het enorm naar mijn zin. Tot nu toe heb ik het vooral conditioneel zwaar. Ik ben van twee dagen per week trainen naar vier keer per week gegaan. Het is aanpoten, maar ik sta met een glimlach op het veld.”

“Ik ben Benno Nihom (trainer bij AFC, red) enorm dankbaar. Toen ik vanuit de zondagselectie van AFC kwam, gaf hij mij direct het vertrouwen. Hij zei gelijk: ‘jij wordt mijn eerste spits’. En ook als ik mindere wedstrijden speelde, liet hij mij staan. Dat vertrouwen was voor mij enorm belangrijk, want ik had enkele teleurstellende seizoenen achter de rug.”

De spits, die op amateurbasis in Almere speelt, heeft voor zijn nieuwe avontuur overigens niet extra getraind. “Ik kampte aan het einde van het seizoen nog met knieklachten. Daarom heb ik bewust niks gedaan, ik wilde niet met pijntjes beginnen aan de voorbereiding.”

Faerber komt komend seizoen met Jong Almere City FC uit in de Derde Divisie Zaterdag, de voormalige Topklasse. “Het is wel gek dat ik nu één van de oudsten ben, maar ik ga proberen om mijn medespelers te ondersteunen in het veld. Het ultieme doel is om fit te blijven en via de achterdeur alsnog toe te treden tot het betaald voetbal.”

Foto Ron Baltus; www.sportshots.pro 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)