Mitchell Faerber (AFC zaterdag) naar Almere City

Mitchell Faerber speelt komend seizoen voor Jupiler League club Almere City. De spits van AFC (zaterdag) trainde in april al een keer mee bij de profclub. Afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor 21 doelpunten. Faerber maakt de overstap op amateurbasis.

Faerber: “Ik ben echt heel blij met deze kans. Ik wil het graag toch nog een keer proberen in het betaalde voetbal.” Faerber, die zeven jaar in de jeugd bij OSV speelde, kwam na een jaartje AFC in beeld bij AZ. “Ik heb daar maar een seizoen gespeeld. Door een vervelende blessure aan mijn enkel heb ik daar nooit kunnen laten zien wat ik kan. Nu krijg ik dus een tweede kans en die wilde ik niet laten lopen.”

De overstap kwam op een opmerkelijke manier tot stand. Faerber: “Mijn neef heeft gewoon een mail gestuurd naar Almere City. Dat wist ik niet eens. Toen Jack de Gier (hoofdtrainer, red.) terug mailde is het allemaal gaan lopen. Hij is een keer komen kijken en ik heb dus een keer meegetraind.  Hij is ook trainer van OSV geweest en daar kenden ze me ook nog. Dus dat alles bij elkaar heeft er voor gezorgd dat ik daar nu kan spelen.”

Foto Tom Poederbach: Mitchell Faerber (l)  in duel met Mark Schol van AMVJ
Foto Tom Poederbach: Mitchell Faerber (l) in duel met Mark Schol van AMVJ

Faerber keerde in de zomer van 2014, na een uitstapje naar Koninklijke HFC terug bij AFC . Na een langdurige enkelblessure begon hij bij AFC in het tweede elftal.. Door blessures binnen het eerste elftal debuteerde hij in oktober 2014 onder Willem Leushuis in het eerste elftal. Begin dit seizoen koos hij er toch voor, wegens gebrek aan speelminuten, de overstap te maken naar het eerste zaterdagelftal. Daar was de 22-jarige spits zeer succesvol en scoorde dus 21 keer.

Faerber: “Toen ik voor de tweede keer naar AFC ging had ik dus nog veel last van mijn enkel. De club heeft er toen voor gezorgd dat ik snel geopereerd kon worden. Ik ben AFC heel dankbaar. Ook mijn trainer (Benno Nihom, red.) heeft mij veel vertrouwen gegeven. Mocht het niet lukken bij Almere City, waar ik begin in het tweede elftal (Derde Divisie, red.) dan keer ik gewoon weer lekker terug naar AFC.”

Foto Tom Poederbach; Faerber in actie tegen Reiger Boys
Foto Tom Poederbach; Faerber in actie tegen Reiger Boys

Trainer Benno Nihom: “ Ik vind dit geweldig voor Mitchell. Het laat tevens zien dat we met de zaterdag van AFC op meer dan een front (de prestaties, red.) goed bezig zijn.” Nihom denkt vrijdag een paar nieuwe namen bekend te kunnen maken voor komend seizoen. AFC speelt dan, na het kampioenschap van dit seizoen, in de eerste klasse.

Faerber begint op 25 juni aan zijn eerste training bij Almere City

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)