Mitchell Piqué strijkt neer bij Arsenal: “Ik kan nog jaren mee”

Zondag derdeklasser Arsenal heeft dit seizoen de beschikking over nog een oud-profvoetballer. Voormalig Telstar-spits Melvin Holwijn gebruikte zijn contacten om oud-Ajacied Mitchell Piqué terug naar Amsterdam te halen. “Toen hij mij vertelde welke spelers hier voetballen, dacht ik wel dat dit een heel leuk seizoen kan worden.”

Nadat Piqué twee jaar geleden zijn professionele loopbaan beëindigde bij Willem II, dook hij vorig jaar op bij eersteklasser Nieuw Utrecht. Dat avontuur duurde slechts een seizoen, omdat de afstand naar Utrecht hem opbrak. Nog voor het eind van het seizoen ging hij op zoek naar een nieuwe club, maar zonder succes. “Er kwam helemaal geen club, tot mijn grote verbazing. Via Voetbal.nl en Twitter had ik nog een paar hintjes gegeven: oud-Ajacied transfervrij op te halen, maar zelfs dat hielp niet.”

Totdat Melvin Holwijn vlak voor het sluiten van de deadline (15 juni, red.) contact zocht met zijn oud-ploeggenoot Piqué. De twee speelden tussen 2004 en 2006 samen bij Cambuur Leeuwarden in de Eerste Divisie. “Hij kwam met de vraag of ik bij Arsenal wilde komen voetballen. Toen moest de overschrijving nog snel geregeld geworden, is voorzitter Wim Teuling zelfs speciaal voor mij naar de KNVB gereden om de formulieren in te leveren en was alles gelukkig op tijd rond.”

Mitchell Pique Arsenal

Trainer Imro Wielkens kon het aanbod van de inmiddels 35-jarige Piqué natuurlijk niet weigeren. “Mitchell belde mij op het laatste moment op met de vraag of hij nog een plek vrij had. ‘Natuurlijk, voor jou altijd’, zei ik. Zo’n speler kunnen we namelijk heel goed gebruiken, hij heeft toch een behoorlijk cv opgebouwd. En voetballend kan hij ook nog belangrijk voor ons zijn.”

Zondag speelde Piqué tegen Ouderkerk (4-2 zege) zijn eerste competitiewedstrijd in het shirt van Arsenal, drie kleuren die enige gelijkenis kennen met Willem II. Hij heeft zijn plek al meteen gevonden onder de rook van het Olympisch Stadion. “Het is super hier. Club met ambitie, ambitieuze trainer en dat bevalt me wel. Toen Holwijn mij vertelde welke spelers hier voetballen, dacht ik wel dat dit een heel leuk seizoen kan worden. Samenspelen met onder andere Rosco Cyrus (oud-FC Oss en FC Dordrecht, red.), Abdelhakim Eladel (oud-Chabab, red.) en Melvin. De meeste jongens in de selectie ken ik al. Misschien kunnen we met deze ploeg voor het kampioenschap gaan.”

Mitchell Pique Arsenal

De verdediger annex middenvelder bewees afgelopen weekend nog wel even mee te kunnen. Vanuit de achterhoede bepaalde hij met rust het spel van Arsenal. Misschien op leeftijd, maar met zijn voetballende kwaliteiten is hij zeker waardevol voor de derdeklasser. Als het aan Piqué ligt, kan hij dat nog wel even volhouden. Van stoppen wil hij namelijk nog niet weten. “Ik denk dat ik nog jaren mee kan op niveau. Hoe lang? Misschien wel tien jaar”, grapt hij. “Maar eerst dit seizoen met Arsenal.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)