Mitchell Theuns verruilt AFC voor OFC

OFC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Mitchell Theuns. Theuns komt over van topklasser AFC, waar hij minder uitzicht op speeltijd had. De middenvelder speelde vanaf de B-junioren bij AFC en kwam in totaal acht seizoenen uit voor de club uit Zuid.

Theuns, die werkt bij Accent sport, kon ook naar Noordwijk maar koos uiteindelijk voor OFC. “Ik vond de reisafstand naar Noordwijk toch iets te groot. Bij OFC heb ik een goed gesprek gehad en ben ik uiteindelijk tot een akkoord gekomen. De club heeft echt ambities om de Topklasse te halen en ook door te stoten naar de Tweede divisie. Dat sprak mij erg aan. Ze krijgen een grote selectie maar willen daar echt een goed team van bouwen.”

Mitchell Theuns tekst goed

De 24-jarige middenvelder vindt het jammer dat hij AFC na acht seizoenen gaat verlaten. Hij zag echter weinig perspectief bij de topklasser volgend seizoen. “Ik heb dit seizoen best veel wedstrijden gespeeld en in de winterstop was ik ook nog van plan om te blijven. Toch vind ik dat ik de laatste tijd te weinig heb gespeeld. Er kwam interesse van andere clubs en toen heb ik besloten om voor OFC te kiezen. Ik had er geen vertrouwen meer in dat ik volgend seizoen veel zou gaan spelen bij AFC. Het is wel moeilijk om de club na zoveel jaar te verlaten, maar ik denk dat ik te goed ben om op de bank te zitten of in het tweede te spelen.”

Bij OFC zal Theuns zich moeten bewijzen en een basisplaats zien te veroveren. “OFC heeft een grote selectie en ik zal moeten knokken voor een basisplaats. Ik moet mezelf in de voorbereiding laten zien. Ik richt me nu echter op de twee wedstrijden met AFC voor plaatsing in de Tweede divisie. Het worden twee lastige wedstrijden tegen Koninklijke HFC en TEC, maar ik heb er vertrouwen in dat we het gaan halen.”

Verslag: Joey Schoo
Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)