Home / Algemeen / Mitchell de Vries (AGB) gaat met vrienden voetballen bij Diemen
Foto Mario Wormhoudt: Mitchell de Vries

Mitchell de Vries (AGB) gaat met vrienden voetballen bij Diemen

Deze kans kon hij niet laten liggen. De eerste klasse had Mitchell de Vries met AGB graag meegemaakt, maar toen de 26-jarige verdediger door vrienden werd gebeld of hij interesse had in een terugkeer bij Diemen, hoefde hij niet lang te twijfelen. Samen met vier andere vrienden draagt De Vries volgend seizoen (weer) het shirt van de zondag derdeklasser.

Kevin Kroese (komt over van Assendelft) was degene die het eerste aanzetje gaf en ook De Vries benaderde, daarna volgde de rest. “Met z’n allen hebben wij besloten om terug te gaan. Iedereen heeft een Diemen-hart en ik heb ook zin om daar deel van uit te maken. Met vrienden kunnen presteren in een eerste elftal. Dat hebben wij nooit kunnen doen, nu was die mogelijkheid er eindelijk.”

Het was voor de verdediger een moeilijke keuze om na één seizoen, waarin hij direct kampioen werd van de zondag tweede klasse, te vertrekken van Sportpark Ookmeer. Voetballen bij Diemen zorgt onder meer voor iets meer rust in zijn werktijden. “Ik lag hier goed in de groep, heb veel vrienden gemaakt en had wel graag naar de eerste klasse willen gaan. Maar met vrienden kunnen voetballen in de derde klasse is voor mij onbetaalbaar. Het lijkt mij een super leuke ervaring.”

Naast Kevin Kroese en De Vries komen ook Maxim Stefels (NVC), Tommy ter Bruggen (IVV) en Faisal Bakir (RKAVIC) naar Diemen. Met de versterkingen hoopt de centrale verdediger een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde klasse C. Dat lukte in zijn laatste jaar, toen Diemen op de derde plaats eindigde, maar dit seizoen ging het met een negende eindklassering iets minder. “Met het team dat er nu staat, en de jongens die komen, denk ik dat wij in de top-3 kunnen eindigen. Hopelijk pakken we volgend seizoen wel een prijsje.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)