Moeizame zege Blauw Wit Beursbengels op DVVA

In de zaterdag tweede klasse A heeft Blauw Wit Beursbengels in de derby tegen DVVA haar eerste overwinning van dit seizoen geboekt. De promovendus had het vooral in de tweede helft moeilijk tegen DVVA, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 3-1.

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. In balbezit werden er veel foute passes afgeleverd en verkeerde keuzes gemaakt. De eerste goede kans van het duel was na ruim een kwartier spelen wel direct raak. Mickey Wever was het eindstation van een goede aanval van Blauw Wit Beursbengels. De linksbuiten verschalkte doelman Daan Waleson met een schuiver in de korte hoek. De thuisploeg had een paar minuten later de score kunnen verdubbelen, maar spits Donovan Mijnals raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet over gaan.

DVVA had daarentegen ook op gelijke hoogte kunnen komen. Vincent van Vliet stond helemaal vrij bij een corner van Job Arntz, alleen de middenvelder vergat zijn hoofd tegen de bal te zetten. Na ruim een half uur spelen kregen de bezoekers de beste mogelijkheid op de 1-1. Jesper Davidse stuurde Arntz met een goede pass weg, maar op het moment van schieten struikelde de buitenspeler en ging de kans verloren. Blauw Wit Beursbengels was voor de rust nog eenmaal gevaarlijk. Een combinatie tussen Tommy Janssen en Mijnals werd net op tijd onschadelijk gemaakt door Daan Bijlard. De thuisploeg ging wel met een kleine voorsprong rusten omdat Max Hazewinkel niet kon profiteren van slordig balverlies bij de thuisploeg en Timon Hazewinkel in kansrijke positie naast schoot.

Na rust begon DVVA beter te voetballen. Het had wellicht recht op een strafschop nadat Max Hazewinkel werd vastgehouden in de zestien meter. De scheidsrechter liet echter door voetballen. Aan de andere kant voorkwam Job Verhoeve met een goede sliding dat Zion Linger kon doorbreken. Vijf minuten later konden Janssen en Erwin Smajic een goede actie niet bekronen voor de thuisploeg. Beiden vonden Waleson op hun pad.

DVVA had in deze fase het betere van het spel en zette de thuisploeg onder druk. Dit leverde ruim twintig minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker op. Davidse was attent na een afgeslagen vrije trap en gleed de 1-1 tegen de touwen. DVVA kon echter niet lang genieten van de gelijke stand, want twee minuten later kwam Blauw Wit Beursbengels opnieuw op voorsprong. Mijnals bediende Linger met een mooie steekpass, die op zijn beurt de bal langs Waleson schoof.

DVVA ging vervolgens alles of niets spelen en Blauw Wit Beursbengels loerde op de counter. Myrisk Asiamah had de wedstrijd kunnen beslissen, maar de invaller vergat af te drukken. Diezelfde Asiamah besliste drie minuten voor tijd alsnog het duel. Oog-in-oog met Waleson rondde hij beheerst af. Blauw Wit Beursbengels kwam in de slotfase niet meer in de problemen en pakte zo de eerste drie punten van dit seizoen. DVVA is na twee duels nog puntloos.

Blauw Wit Beursbengels trainer Jean Paul van Zoghel was na afloop blij met het resultaat, maar het spel stemde hem niet tot tevredenheid. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar gelukkig pakken we nu wel de punten. Deze overwinning is erg belangrijk. Het geeft weer een stukje rust en vertrouwen voor de volgende wedstrijden.”

Verliezend trainer Jeroen Smakman zag zijn ploeg bij vlagen goed voetballen, maar met lege handen staan na negentig minuten. “Het was, net als vorige week, niet nodig om vandaag te verliezen. We hebben redelijk goed gevoetbald, maar komen moeizaam tot scoren. Dat breekt ons op. Het is teleurstellend dat we na twee wedstrijden nog op nul punten staan.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.