Moeizame zege koploper CTO’70 op laagvlieger RODA’23

CTO’70 heeft bij de herstart van de zaterdag vierde klasse D geen fout gemaakt in de eerste competitiewedstrijd van 2018. De ploeg van Latif Wooter, wiens contract eerder in de week werd verlengd, had even moeite om het juiste ritme te vinden, maar rekende vervolgens alsnog af met laagvlieger RODA’23.

Tegen een enthousiast en strijdlustig RODA’23 had CTO’70 het moeilijk dan vooraf verwacht. Met lange ballen probeerden de gasten hun snelle spitsen in stelling te brengen, maar de Duivendrechtse verdedigers hadden daar goed zicht op. De wedstrijd kabbelde rustig voort met aan beide kanten een paar kleine kansen. Namens CTO’70 kwam Abdoel Chellah tekort bij een prima steekbal.

In de 31ste minuut werd de score geopend. Sammy Feenstra plaatste de bal buiten bereik van RODA’23-doelman Kelvin Monnich op de lat en terwijl Colin Sosu de rebound binnen wilde schieten, werd hij onderuit gehaald. De toegekende strafschop verzilverde hij zelf: 1-0. Niet veel later was RODA’23 dicht bij de gelijkmaker. Door een foute pass van Joshua Bicentini ontstond er een vrije doortocht voor Alian Dekker, maar CTO’70-doelman Anwar Ramkisoen kwam goed uit zijn doel om een treffer te voorkomen.

Na de rust was het spelbeeld ongewijzigd: CTO’70 telkens in de aanval en RODA’23 loerend op de counter. Twee wissels van Wooter om meer aanvallend vermogen te brengen, betaalden zich vrij snel uit. Na goed breed leggen van Feenstra schoot invaller Nathaniel Jensen de 2-0 binnen. De thuisploeg probeerde vervolgens de voorsprong verder uit te bouwen, maar de aanvallers waren niet scherp of zuiver genoeg.

Een andere invaller, Wesley Zandgrond, kon zijn invalbeurt bijna opluisteren met een snelle treffer, alleen stuitte hij ook op Mönnich. Even later schoot Rachid Rharissi rakelings naast. Zandgrond was daarna wel de aangever voor de 3-0, die Jansen bij de tweede paal binnen kopte.

RODA’23 gaf nog niet op en liet ook van zich horen. Ramkisoen verkeek zich op een hoge bal en Dekker kopte hierna rakelings over het lege doel. De Bovenkerkse treffer viel alsnog. Ramkisoen had last van de laagstaande zon en zag een vrije trap van Alex de Vries over zich heen in het doel belanden: 3-1. Vlak voor tijd bracht CTO’70 het verschil weer naar drie doelpunten toen Bicentini vanaf de rand van het strafschopgebied goed raak schoot: 4-1.

Door de overwinning op de nummer voorlaatst zijn de Duivendrechters goed uit de winterstop gekomen. De koppositie blijft behouden, met één punt voorsprong op achtervolger Ouderkerk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D.

Foto: Ailain Struijs

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!