Moeizame zege Swift

Swift heeft vandaag een zwaarbevochten overwinning geboekt thuis tegen Valleivogels. Tegen een fanatieke en stugge ploeg trokken de Amsterdammers met 2-0 aan het langste eind. Hiermee herstelde Swift zich van de nederlaag bij Barneveld twee weken geleden. De ploeg van David vecht staat nu vierde in de zaterdag 1e klasse, op zes achter koploper Breukelen, dat vandaag de periodetitel pakte.

Swift trof vandaag een stugge tegenstander die veelal het fysieke duel en de lange bal hanteerde. Swift was wat onrustig in de opbouw, wat vaak tot balverlies leidde. Zo ging het spel snel op en neer. Voor rust werd er niet gescoord. Valleivogels kreeg de beste kans met een bal op de paal net voor de thee.

In de rust wisselde trainer David Vecht Bilal el Amrani voor Enzo Maria en zo werd Swift wat balvaster voorin. De prima spelende Mo Bouagba kon de 1-0 binnentikken na een goede voorbereidende actie van Tijs Boeting. Door de achterstand ging Valleivogels nog opportunistische spelen, waarbij alle trucjes uit de kast werden gehaald om Swift uit hun spel te halen. De Amsterdammers waren echter weerbaar vandaag en konden een paar minuten voor tijd de wedstrijd beslissen. Nadat Enzo Maria een volley net voor langs zag gaan, scoorde hij kort daarna wel. Hij ronde een goede aanval af en gooide met 2-0 de wedstrijd op slot. In de resterende paar minuten moest Swift nog opletten, maar Valleivogels kon niet meer scoren.

Trainer David Vecht was blij met de drie punten na deze moeilijke wedstrijd.
Vecht:’Dit was een moeilijke, zware wedstrijd. Zij speelde veel de lange bal en wij waren niet altijd goed in de opbouw. We hadden wat geduldiger moeten zijn. Toch vind ik dat we vandaag mentaal weerbaar waren en de pot eruit gesleept hebben’.

Volgende week mag Swift op bezoek bij Marken, dat vandaag met 5-4 verloor bij periodewinnaar Breukelen.