Home / Algemeen / Moestafa el Kabir duikt op bij ZSGOWMS

Moestafa el Kabir duikt op bij ZSGOWMS

Moestafa el Kabir, speler van het Turkse Gençlerbirliği en opgegroeid in Amsterdam, stond de afgelopen week ineens in het shirt van ZSGOWMS. De 27-jarige aanvaller was op vakantie in Nederland en hield bij de zondag tweedeklasser zijn conditie op peil.

El Kabir: “Gwendell van Riemsdijk is een goede vriend van me en hij is daar nu jeugdtrainer. Als ik in Nederland ben, zoek ik hem altijd op. Hij heeft heel veel voor me betekend in het verleden en me altijd geholpen. De afgelopen dagen hebben we heerlijk getraind. Op 7 juli moet ik weer beginnen in Turkije, dus dit kon zeker geen kwaad.”

Gwendell van Riemsdijk (l) en Moestafa el Kabir
Gwendell van Riemsdijk (l) en Moestafa el Kabir

De aanvaller, die begon met voetballen bij Blauw Wit, kwam via Jong Ajax (2006) en FC Utrecht uiteindelijk in 2008 bij NEC terecht. Daar brak hij pas echt door en speelde zelfs Europees voetbal met de club uit Nijmegen. Begin 2010 vetrok hij naar Zweden om te gaan spelen voor Mjällby. Door zijn 15 goals in 33 wedstrijden speelde hij zich in de kijker van het Italiaanse Cagliari, dat hem huurde en een optie tot koop bedwong. Het vierjarig contract dat voor hem klaar lag werd nooit getekend omdat El Kabir door blessures te weinig aan spelen toe kwam (zeven wedstrijden, één doelpunt). Terug in Zweden kwam hij naast Mjällby ook nog twee jaar uit voor BK Häcken (27 wedstrijden, 19 goals). Na Al -Ahli in Saoedi Arabie trad hij in februari 2015 in dienst bij Gençlerbirliği. El Kabir is een vaste waarde in de voorhoede en scoorde afgelopen seizoen negen keer voor de nummer negen van Turkije.

30060216 EL Kabir ZGSOWMS

El Kabir: “Ik heb het er prima naar mijn zin, maar wil natuurlijk altijd meer. Mijn contract loopt na dit seizoen af, dus als ze nog iets aan me willen verdienen moet ik nu eigenlijk verkocht worden. Ik hoop daar wel op. Een terugkeer naar Nederland zal het niet worden. De enige club waarvoor ik uit zou willen komen is Ajax en dat zie ik niet zo snel gebeuren.”

Vandaag (vrijdag) vliegt El Kabir via Marokko (bezoek aan zijn ouders) terug naar Turkije om daar op 7 juli de training te hervatten. Hij is echter snel weer terug in Nederland, want Gençlerbirliği heeft een trainingskamp belegd in Nederland en speelt onder meer een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Foto’s via Facebook ZSGOWMS

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)