Mogelijke fusie Chabab-Blauw Wit

De oplossing voor Chabab en hun vervallen sportcomplex krijgt een mogelijke oplossing. In de wandelgangen werd het af en toe al gefluisterd, maar nu gaan er daadwerkelijk stappen worden gezet. Het stadsdeel gaat besprekingen voeren over een mogelijke fusie met Blauw Wit. De clubs hadden eind vorig jaar al contact, toen een wedstrijd van Chabab verplaatst zou worden naar het Blauw Wit veld. Nu is de nood hoog. De KNVB wil voor 1 januari een oplossing en dreigt het complex van Chabab af te keuren voor de topklasse.

Het is duidelijk dat er geen toekomst is voor Chabab op Riekerhaven. De gemeente gaat er geen geld insteken en het sportpark krijgt een andere bestemming. Voor Chabab moet er echter wel een oplossing komen. Een fusie met een andere club lijkt nu nog de enige mogelijkheid. Ook is het geen geheim dat het met Blauw Wit niet denderend gaat de afgelopen jaren. De fusie met een topklasser zou de club misschien nieuw leven in kunnen blazen. Zover is het echter nog lang niet. De eerste verkennende besprekingen zullen pas halverwege deze maand worden opgestart.

Voorzitter Khalid Berdouni van Chabab bevestigt de plannen.
Berdouni:’Het stadsdeel wil dat Chabab en Blauw Wit om de tafel gaan zitten. Blauw Wit heeft nog geen reactie gegeven. Chabab ziet de samenwerking of fusie wel als mogelijkheid, maar wil een oplossing voor de schuldenproblematiek van Blauw Wit en de nodige investeringen in clubgebouw en veld.’

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal van reorganisatie in de Amsterdamse voetbalwereld. Zoals eerder vermeld is het de planning dat er nog minimaal 20 clubs in de stad gaan verdwijnen. Een beter en financieel aantrekkelijker herindeling gaat inhouden dat er een aantal clubs moeten gaan fuseren. Van de oorspronkelijke 90 clubs in Amsterdam zullen er uiteindelijk maar ruim 40 overblijven. Als het aan de gemeente ligt tenminste.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)