Mohamed Akhayad verlaat na 10 jaar De Dijk voor DCG

Mohamed Akhayad van De Dijk naar DCG: ‘Ik wil genieten, ik wil voetballen om een doel’

Mohamed Akhayad (23) verliet zijn club asv De Dijk deze zomer en trekt naar DCG. De jonge vleugelverdediger maakte zijn vertrekwens kenbaar tijdens het afgelopen seizoen, al ging hij niet over één nacht ijs. Het ‘kind van de club’ doorliep de jeugdopleiding met vlag en wimpel en debuteerde in het eerste elftal. ,,De Dijk is mijn tweede huis, de keuze om te gaan was een heel moeilijke.”

Ontwikkeling

Voor Akhayad, accountant in opleiding en werkzaam op de Zuidas bij EY, viel het afscheid zwaar. ,,Ik voetbal vanaf de O14 bij De Dijk. Daarvoor heb ik enkele seizoen bij JOS Watergraafsmeer gespeeld, nadat mijn vader mij in eerste instantie lid had gemaakt bij Sc Overamstel. Elke keer maakte ik een stapje vooruit in mijn voetbalontwikkeling.”

Ajax

Mooie herinneringen hield de jonge verdediger over aan zijn tijd aan de Schellingwouderdijk. ,,Ik ben kampioen geworden met de O15, gepromoveerd met de O19. We speelden tegen onze leeftijdsgenoten van Ajax (2-1 verlies, red.). We gingen met de jeugdteams naar internationale toernooien. Maar mijn ultieme hoogtepunt was in het seizoen 2021-2022, toen we ons direct handhaafden met het eerste elftal. We hadden een heel jong elftal, met een gemiddelde leeftijd van tweeëntwintig jaar. We hadden dat seizoen de op twee na beste defensie, met maar zesendertig doelpunten tegen. We haalden tweeëndertig punten in de competitie. Abnormaal eigenlijk. Dat heeft mij heel trots gemaakt. Er was discipline, er was duidelijkheid. Met een heel onervaren team was het een absoluut topseizoen. We deden echt voor niemand onder.”

Weinig gespeeld

De inwoner van Diemen was na een desastreus verlopen seizoen ’22-’23 toe aan iets anders. ,,Los van dat het lastig was om zo’n besluit te nemen, was het wel met overtuiging. Ik was echt toe aan iets anders. Ik heb dit seizoen, relatief gezien, weinig gespeeld. Door blessures, een trainerswissel, maar ook allerlei randzaken. De team discipline viel tegen, al was ik daar natuurlijk zelf ook een onderdeel van.”

Warm gevoel bij DCG

Akhayad sprak nog wel met de nieuwe trainer-coach bij De Dijk, Kelly Giessen, maar er bleef onduidelijkheid. ,,De nieuwe selectie was lang onbekend voor ons. We wisten gewoon niet wie de schoenen gingen vullen van de spelers die gingen vertrekken. Al redelijk vroeg in dit jaar had ik contact met de trainer-coach van DCG, hij klopte aan. We hadden een paar keer contact en dat verliep positief. Ik heb vervolgens enkele keren meegetraind, ik kreeg toen echt een warm gevoel bij DCG. Het gevoel dat ik Ibrahim (El Mahdioui, red.) al lang ken, dat heeft mij wel doen kiezen voor DCG. Heel bijzonder. Hij is duidelijk in zijn visie en heeft veel ambitie. Daarnaast is hij erg fanatiek en dat ben ik ook. Wat ook een prettige bijkomstigheid is, dat we twee keer trainen in plaats van drie keer. Voor mijn werk is dat een mooie uitkomst.”

Promotieplaats

Na een zwaar seizoen is er tijd om op te laden. ,,Ik blijf fit door te trainen in de gym en te voetballen met mijn vrienden. Bij DCG gaan we vanaf komende week weer trainen en spelen we nog een oefenduel op zondag. Toevallig tegen….De Dijk. Het belangrijkste voor mij is dat ik kan genieten. Ik wil gaan voetballen om iets. Een zo hoog mogelijk doel halen. Wat mij betreft gaan we sowieso voor een promotieplaats. Als we dat doel al halen, kunnen we altijd nog bijstellen. Ik ben misschien wat voorzichtig, maar we moeten nog gaan starten met elkaar.”

Niet alleen Akhayad stapt over naar DCG, ook andere sterkhouders komen over van De Dijk. ,,Ik heb er wel veel vertrouwen in dat we voor de prijzen kunnen spelen, gezien de spelers die allemaal zijn gebleven en de nieuwe spelers die erbij zijn gekomen. Wat mij al eerder opviel bij de wedstrijden die ik heb gezien; er staat een echt team bij DCG. Ze gaan er vol voor met elkaar. Ze coachen elkaar fanatiek, er is veel volwassenheid. Ik denk dat er een heel goede match zal zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)