Mohamed Chih brengt Hoofddorp in blessuretijd naast JOS/Watergraafsmeer

Terwijl concurrent Boshuizen gelijkspeelde, heeft koploper JOS/Watergraafsmeer zelf ook dure punten laten liggen in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Cor ten Bosch zag Hoofddorp in de 96ste minuut door een rake strafschop op gelijke hoogte komen: 2-2.

Hoofddorp kwam als beste uit de startblokken en JOS-doelman Edwin Sudibyo werd in de eerste minuut al serieus getest door Sven Wierda. Tien minuten later was hij wel kansloos op een inzet van Revelinio Vermeer, die zichzelf goed vrij zette voor de keeper: 1-0. Sergio Comvalius kreeg vervolgens een vrije doortocht naar het Amsterdamse doel en het was aan Sudibyo te danken dat de bezoekers niet tegen een grotere achterstand aankeken.

Na de eerste twintig minuten kreeg JOS/Watergraafsmeer steeds meer de overhand. Dit leidde automatisch ook tot een aantal kansen. Eén van deze werd benut door Raven Bergwijn, vorig seizoen nog speler van Hoofddorp. Met een paar goede technische bewegingen speelde hij zichzelf langs drie verdedigers en maakte oog-in-oog met keeper Danny de Bruijn geen fout: 1-1. Vlak voor rust had Allon Koene zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de lat.

Ook Hoofddorp raakte het aluminium: in het begin van de tweede helft eindigde een vrije trap van Yannick Steffens op de lat. Hierna nam JOS/Watergraafsmeer de touwtjes weer in handen. Een voorsprong leek aanstaande. Malcolm Esajas zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en een inzet van Koene werd door Steffens van de doellijn gehaald.

Twintig minuten voor tijd viel de 1-2 alsnog. De Bruijn reageerde niet heel goed op een voorzet van Richmond Bossman, waardoor Reggie Schaap eenvoudig raak kon koppen. Hoofddorp zette in de slotfase – met een lange blessuretijd van twee uitgebreide behandelingen – veel druk naar voren om een gelijkmaker te forceren. Vermeer had in de 96ste minuut de 2-2 op zijn schoen, maar voordat hij kon schieten, werd hij onderuit gehaald. De toegekende penalty werd door Mohamed Chih benut, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Veel schieten ze hier allebei niet mee op. De voorsprong van JOS/Watergraafsmeer op achtervolger Boshuizen blijft drie punten. Hoofddorp staat, vanwege van een beter doelsaldo, weer voor even boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.