Monnickendam dankt Kid Ronday-kwartiertje bij EDO

Na twee tegenvallende resultaten – slechts één punt uit twee duels – heeft zaterdag tweedeklasser Monnickendam zich tegen EDO goed herpakt. De ploeg van Ab Persijn won in Haarlem met 1-4 van de middenmoter, waardoor het aan kop blijft gaan.

Bij EDO nam Monnickendam direct het initiatief. Dat resulteerde al snel in een enorme kans toen Tom Pruim de bal op de lat kopte. De bezoekers dicteerden het spel en EDO kon met kunst- en vliegwerk een openingstreffer te voorkomen. Deze viel nog voor de rust. Gelegenheidsback Mark Root verzilverde een door hemzelf opgezette aanval met een schuiver in de verre hoek: 0-1.

De tweede helft was Monnickendam nog niet helemaal bij de les en daar profiteerde de slimme EDO-spits Jeroen Ketting van. Als een duvel uit een doosje dook hij op bij de tweede paal waar de routinier de bal voor het inkoppen had: 1-1. Lang konden de Haarlemmers niet van de gelijkmaker genieten. Het Kid Ronday-kwartiertje brak aan. Nadat doelman Van Zalinge een inzet van Donny Reugenbrink keerde, tikte Ronday de 1-2 binnen.

Vijf minuten later tekende de aanvaller met een prachtige treffer, uit een voorzet van Danny Persijn, voor zijn tweede van de middag. Dat was nog niet genoeg, want enkele minuten daarna maakte hij het werk met een loepzuivere hattrick af: 1-4. Met een kwartier te gaan, was de buit binnen voor Monnickendam. De punten konden in de tas en de voorsprong op achtervolger ZOB, dat ook won (1-2 bij Jong Holland), blijft zo drie punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.