Monnickendam en ZOB houden beiden een punt over aan derby

De derby tussen Monnickendam en ZOB is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel, een terechte uitslag gezien het spel.

Monnickendam, dat sterk is begonnen aan de competitie, was het eerste half uur duidelijk de betere ploeg en kwam in de elfde minuut voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Danny Been, de spits schiet in vrijstaande positie net naast. Even later werd een vrije trap van de rand van de zestien op de lat geschoten. Het duurde even voordat ZOB voor het eerst gevaarlijk werd. Na ruim een kwartier ging een inzet van Kid Ronday via een verdediger net naast. Halverwege de eerste helft kwam Monnickendam verdiend op voorsprong.  Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de inkomende Donny Reugebrink fraai achter de kansloze Danny Been geschoten.

Nog voor rust wist Monnickendam de voorsprong te verdubbelen, via opnieuw Reugebrink. Een afstandsschot eindigde met wat geluk via een verdediger en de binnenkant van de paal in het doel. Maar meteen na de aftrap maakte ZOB er 2-1 van. Een voorzet van Coenderman werd door Ronday binnen gewerkt. Iets wat hem door Monnickendam, zijn vorige ploeg, niet in dank werd afgenomen. Hij reageerde door het ZOB-logo te kussen.

In de tweede helft kwam ZOB wat beter in de wedstrijd en kreeg het diverse kansen op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk ook dankzij Nigel Schaasberg. Met de hak scoorde hij uit een corner van Coenderman. Daarna kreeg ZOB zelfs nog mogelijkheden op de winst, maar het bleef bij 2-2.

Door het gelijkspel is Monnickendam de (gedeelde) koppositie kwijt, die laat het nu aan WV-HEDW.