Monnickendam geeft NFC tweede dreun

Voor NFC is dit paasweekend er een om snel te vergeten. Met zestien goals tegen en twee voor kun je niet echt lekker thuiskomen. Na de 1-7 tegen OSV twee dagen geleden was het vandaag opnieuw raak. Monnickendam liep met een 9-1 zege het veld af tegen de Amstelveners. Coach Patrick Lokken hoefde het gelukkig niet aan te zien, hij speelde zelf met Argon. Voor Monnickendam is handhaving hiermee wel bijna zeker en de ploeg mag zelfs nog hopen om in de derde periode mee te blijven doen. NFC moet zich snel herpakken met de duels tegen Haarlem en Opperdoes voor de boeg.

De eerste twintig minuten zag het er niet naar uit dat er een monsterscore op het bord zou komen. Mick Römer van Monnickendam vond het zelfs gelijkopgaand.
Römer:’Ik had de verhalen over hun keeper gelezen deze week. Die invaller was wel wat ouder, maar deed het niet slecht. De wedstrijd ging op en neer. Halverwege de eerste helft kwamen wij op voorsprong via Davey Goossens. Daarna moest hun keeper eruit en kwam er een veldspeler op doel te staan. Voor rust maakte Robin Schaaf de 2-0 en snel na rust was het afgelopen.’

Dat kwam vooral door Kid Ronday van Monnickendam. Met drie goals snel achter elkaar was het met 5-0 gedaan voor NFC. Robin Schaaf was veelvuldig de aangever. De uitgevallen gelegenheidskeeper bij NFC was Ludwig Atmodimedjo. De veldspeler die op doel kwam was Serud Abdul Rahman.

Dirk Franken (foto) van NFC stond in het veld en zag het gebeuren.
Franken:’Ik vond het geen tegenstander waar we van hoefden te verliezen. Ik vond ons in fases zelf de betere ploeg, maar er ontbreekt denk ik een hoop vertrouwen. Na de 5-0 was het bij ons gedaan. Zij liepen er wel erg makkelijk doorheen, zonder dat ik echt kan zeggen waar het aan lag bij ons.’

Michael Lippens maakte voor NFC nog de 1-5, waarna Kay Rensen, Mick Römer, Davey Goossens en Deo namens Monnickendam het totaal lieten oplopen naar negen. NFC bleef ondanks alles positief in het veld staan en draaide niet door. Het kreeg zelfs nog een paar kansen om de score wat draaglijker te maken.

NFC moet zich snel herpakken, want er komen voor de Amstelveners cruciale wedstrijden aan. Zowel Haarlem Kennermerland als Opperdoes staan onder hen. Voor een beetje veiligheid zullen er tegen deze tegenstanders de volle zes punten gehaald moeten worden. Zo niet, dan kan het nog een lang seizoen worden.