Monnickendam verstevigt koppositie dankzij rake strafschoppen

Monnickendam gaat steviger aan kop in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ab Persijn won zelf, dankzij twee benutte strafschoppen, met 2-1 van Zandvoort en zag concurrent ZOB punten morsen.

Op eigen veld speelde Monnickendam de eerste helft niet goed. Er werd vaak de lange bal gehanteerd, maar met de wind in de rug kwamen al die ballen niet aan. Het duurde een half uur voor de eerste doelpoging. Na een overstapje van Tom Pruim eindigde een inzet van Kid Ronday langs de verkeerde kant van de paal. Zandvoort sprong wel goed om met de eerste kans. Een droge knal van Koen Michielsen verdween onhoudbaar voor doelman Luuk Boontje in de verre hoek. Vrij snel trok de thuisploeg de stand alweer gelijk. In de eerste de beste aanval na de 0-1 mocht Tom Pruim na een makkelijk gegeven strafschop aanleggen vanaf elf meter en daar wist de spits wel raad mee: 1-1.

Na een voortvarend begin van de koploper – een voorzet van Jeffrey Gits was niet aan Robin Schaaf besteed – nam Zandvoort de touwtjes in handen. De bezoekers leken zelfs de voorsprong te herstellen. Met een uiterste poging wist Danny Persijn de bal net voor de doellijn weg te halen. Een kwartier voor tijd draaiden de rollen weer om. Opnieuw was Pruim trefzeker uit een strafschop, nadat Ronday werd gevloerd: 2-1. Zandvoort moest alles-of-niets spelen om een resultaat over te houden aan het bezoek aan Monnickendam. Hierdoor kwam er veel ruimte voor de thuisploeg, maar doelman Daan Kerkman voorkwam bij pogingen van Gits en Ronday een grotere nederlaag.

Omdat naaste concurrent ZOB met 1-0 van EDO verloor, heeft Monnickendam meer afstand genomen. De voorsprong bedraagt nu liefst negen punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto: Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)