Monnickendammer Ronday naar Ajax

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zich wederom versterkt met een spits. Na Yuri Rose heeft de club zich weten te verzekeren van de diensten van de twintig jarige Kid Ronday. Hij komt over van tweedeklasser Monnickendam waar hij dit seizoen in de zaterdag tweede klasse A al 24 doelpunten maakte.

Ronday zal de tweede Monnickendammer zijn die de overstap maakt naar Ajax. Ronday: “Je doelt zeker op Dennis Kaars. Die woont vlak bij mij in de buurt. En hij heeft zeker een goed woordje voor me gedaan. Maar ook een speler van DVVA heeft Bart Logchies getipt over mijn prestaties. Woensdag middag heb ik een gesprek gehad met de trainer en dat ging erg goed. Ik speel dus volgend seizoen voor Ajax.”

Ronday (20) begon met voetballen bij VV Monnickendam voordat hij de overstap maakte naar FC Volendam. Ronday: “ Daar heb ik vijf jaar gespeeld. Tot en met de B-junioren en toen moest ik weg. Ik was vroeger een klein jongetje en kreeg ineens te maken met groei problemen. Ik ben nu 1’93 dus ben behoorlijk gegroeid. Door dat snelle groeien kreeg wel veel last van mij knieën en ben ik veelvuldig geblesseerd geweest. Helaas moest ik daarom weg bij FC Volendam.”

Kid Ronday is het trainingsjack van Dennis Kaars
Kid Ronday is het trainingsjack van Dennis Kaars

Toen hij drie jaar geleden terugkeerde bij Monnickendam begon hij in de A-junioren maar en later werd hij halverwege het seizoen bij het eerste gehaald. Ronday maakte dat halve seizoen 17 doelpunten. Dit seizoen, zijn eerste als voorwaardig eerste elftal speler, staat de teller inmiddels op 24 goals.  Opvallend is dat de lange spits bij geen kop doelpunt maakt. Ronday lachend: “Nee inderdaad bijna nooit. Ik ben een spits met een actie. Daar moet ik het van hebben.”

Dat Ronday goed bevriend is met Ajacied Dennis Kaars blijkt wel uit bovenstaande foto. Deze is vorige week al genomen, dus lang voor het gesprek met Logchies. De foto is genomen door …….Dennis Kaars.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)