Monsterzege voor DCG tegen FC Weesp

DCG heeft zondagmiddag een monsterzege geboekt op FC Weesp. In Amsterdam West werden net niet de dubbele cijfers aangetikt, het werd uiteindelijk een 9-0.

De Amsterdammers begonnen scherp aan het duel en wisten al snel op voorsprong te komen dankzij Nassim Kattouss, die de bal strak en hard in de kruising schoot. DCG was los en daarna volgden maar liefst vijf goals van Anass Benhammouch, waarvan twee voor rust. De eerste was een puntertje in de verre hoek, de tweede een diagonale trap. Daarmee was de 3-0 ruststand bereikt.

Meteen na rust maakte Benhammouch er met een lobje over de keeper 4-0 van. Vervolgens tekende hij ook nog voor de 5-0 en 6-0, eerst met een kopbal en vervolgens na een slimme schijntrap, waarna hij naar binnen trok en scoorde. FC Weesp kwam er niet aan te pas, maar daarna kregen ook andere DCG’ers nog de gelegenheid om te scoren. De 7-0 was een afstandsschot van Zakaria Hdoudou, Walid Mabrouk en Aimane El Guermiti maakten de 8-0 en 9-0.

“We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd en bijna niks weggegeven. We begonnen vandaag scherp en de organisatie staat goed. Dit smaakt zeker naar meer”, aldus een tevreden Senel Cebar. DCG klimt nu op naar de zevende plaats, vlak onder FC Weesp. Cebar en zijn ploeg gaan donderdag op bezoek bij Nieuw Utrecht. Voor Weesp is het volgende duel aankomende zondag tegen Theole.