Monsterzege VVA Spartaan op AGB

In de tweede speelronde van 2014 stonden twee kanshebbers voor de periodetitel van klasse drie C tegenover elkaar, VVA Spartaan ontving AGB. Spartaan kwam al vroeg op voorsprong en won uiteindelijk zeer ruim. De ploeg van trainer Obbiba won namelijk met maar liefst 7-1.

Nog geen tien minuten na de aftrap stond het al 2-0. Mimoun Aabrachim opende de score en Reda Kharchouch benutte kort daarna een penalty waardoor het er al vroeg somber uitzag voor AGB. Toen diezelfde Kharchouch even later ook nog de 3-0 scoorde was de wedstrijd eigenlijk al beslist, en dat in de eerste helft.

P1110746

AGB werd overdonderd door die goede start maar leek zich toch te herpakken rond de rust. Muhammet Kocak en Damien Simson kregen beiden een kans of twee, maar de twee weten pas gezamenlijk een goal te produceren nadat Spartaan weer heeft gescoord uit een counter. Na ongeveer een uur spelen staat het dan ook 4-1 en speelt Spartaan de wedstrijd beheerst uit en toont zich bovendien een uiterst effectieve counterploeg.

P1110755

Het mooiste doelpunt van de dag kwam van de voet van Ohene Sekyere. De verdediger nam een vrije trap van ongeveer 25 meter en ramde de bal langs keeper Berkan Tikici en zorgde zo voor de 5-1, waardoor AGB definitief gebroken was. Kharchouch scoorde nog zijn derde van de wedstrijd uit een counter en ook Mourad Mouou bekroonde een sterke wedstrijd met een doelpunt waardoor de eindstand 7-1 werd, een flinke tik voor AGB.

P1110750

Ugur Sener Cebar kon dan na afloop niet goed de vinger op de zere plek leggen. “Als je deze wedstrijd vergelijkt met vorige week is het echt dag en nacht verschil. We waren vandaag eigenlijk al na 5 minuutjes verslagen. Soms heb je die pech en sta je al vroeg dik achter. Dan gaan de kopjes hangen en krijg je het moeilijk, als zij dan ook nog zo effectief zijn als vandaag, kun je alleen maar concluderen dat we verdient hebben verloren.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Verslag : Daan de Graaf