Piet Schrijvers nam tijdens het 40-jarig bestaan van FC Abcoude nog eenmaal de coaching over

Mooi jubileum Abcoude tegen Lucky Ajax

FC Abcoude  heeft vandaag (zaterdag) haar veertig jarig bestaan opgeluisterd met een wedstrijd tegen Lucky Ajax. Abcoude, dat voor de gelegenheid werd gecoacht door oud-trainer Piet Schrijvers, won het duel met 4-2. Rini van Roon, oud Ajacied en trainer van Abcoude, scoorde namens Ajax tegen zijn eigen ploeg. Later op de dag volgt een video reportage.

Het was een weerzien van jewelste op het sportcomplex van FC Abcoude. De club, opgericht in 1973,  had er al een hele feestweek opzitten met een receptie en diverse activiteiten. Zaterdag was de bekroning van een mooie week met een senioren-reunie toernooi, een jeugdtoernooi en als toetje een wedstrijd tussen het eerste zondagelftal en Lucky Ajax.

Zo’n 500 belangstellenden zagen namens Lucky Ajax onder andere Richard Witschge, Bryan Roy, Kiki Musampa, Simon Tahamata, Dick Schoenaker en Sjaak Swart in actie komen.  Abcoude won uiteindelijk de wedstrijd die onder leiding stond van Bep Thomas. In de eerste helft scoorde Stefan Groen voor Abcoude. In de tweede helft waren Jeroen Puttmann, Martijn Groen en Loek Schings trefzeker. Namens Ajax maakten Rini van Roon (3-1) en Orlando Trustfull (4-2 ) de doelpunten.

Piet Schrijvers nam tijdens het 40-jarig bestaan van FC Abcoude nog eenmaal de coaching over
Piet Schrijvers (m) nam tijdens het 40-jarig bestaan van FC Abcoude nog eenmaal de coaching over

Piet Schrijvers had af en toe een mooie verbale strijd met Ajax icoon Sjaak Swart. Schrijvers was het winnen in Abcoude dus nog niet verleerd. Schrijvers was van 1978 tot 1982 trainer van Abcoude en wist in die periode maar liefst vier keer te promoveren. Van de 3e klasse AVB naar de 4e klasse KNVB.

Met het jubileum komt er ook een einde aan het voorzitterschap van Roy Blom. Na drie en een half jaar stopt de preses bij de club die hem lief is. Zijn opvolger is al bekend maar moet eerste nog officieel door de leden worden aangenomen.

Later op de dag een video reportage van het 40-jarig bestaan van FC Abcoude.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)