Mooie reeks Legmeervogels ten einde na nederlaag bij Soest

In Soest heeft Legmeervogels haar goede serie geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Jack Honsbeek gaf de wedstrijd in het tweede bedrijf weg en verloor met 5-2 Soest. Door de nederlaag is Legmeervogels haar koppositie in de tweede periode van 2A kwijt.

In de openingsfase werd er frivool gespeeld en kregen beide treffers een aantal kansjes, gescoord werd er niet. In de 35ste minuut zag Legmeervogels een eerste treffer in rook opgaan. Uit een lange bal van Alex Muller kopte Lulinho Martins vanuit een moeilijke hoek het leer fraai op de lat. De teruggevallen bal was een prooi voor Rowan Hogenboom. Zijn inzet werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel voor Martins. Gefronste wenkbrauwen bij het Legmeervogels-publiek. Opluchting bij Soest. Zag de grensrechter het allemaal wel goed? De beslissing was op z’n minst discutabel.

Bij het heen en weer gebrul na de afgekeurde goal kreeg Hogenboom zijn eerste gele kaart van scheidsrechter Frankena. Kort daarna was het alsnog raak voor de bezoekers. Op een inzet van de zeker in de eerste helft gevaarlijke Lulinho Martins was Alvarez nog de meerdere, daarna was hij kansloos op de intikker van de Groot. 0-1. Lang konden de ‘vogels’ niet genieten van de kleine voorsprong. Het was Soester goalgetter Ali Coban die met een harde halve volley en hulp van rechtsback Jordi Holt de bal achter Van der Wal kreeg. 1-1.

Maarten Jan Belt (l)

Na de theewas er sprake van een andere wedstrijd. Amper een minuut ver beoordeelde de verbaal veel te veel aanwezige scheidsrechter Frankena uit Leeuwarden een duel tussen Stefan van Grieken en Gerdo Kuenen volkomen verkeerd. Na wat duw en trekwerk kwam de bal een luttele seconde tegen de hand van Van Grieken. Doelman Van de Wal zat er dichtbij maar kwam net tekort. 2-1. Nog geen vijf minuten later konden de 230 toeschouwers een 2-2 stand op het scorebord terugvinden. Een vrije trap van David Treur werd door Soest-verdediger Gido de Hip achter zijn eigen doelman gewerkt.

De 3-2 die Gerdo Kuenen mocht inkoppen uit een vrije trap en zijn elfde van het seizoen betekende was inderdaad een makkelijk vergeven doelpunt. Na die voorsprong leken de Uithoornaars de weg kwijt. De thuisploeg trok de touwen nog strakker en vooral op het middenveld werden de punten gemaakt. In een mum van tijd waren het de Turkse topschutter Ali Coban (zijn vijftiende van het seizoen) met een harde uithaal en Bas Tullemans die de 5-2 op het bord zetten. Kort voor Tullemans’ doelpunt schoot Jordy de Groot nog hard in het zijnet. Het was het laatste wapenfeit in de jacht om nog terug te komen in de wedstrijd.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Verslag Arno Maarse
Foto’s website Soest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)