Van der Moot (DCG) blijft positief over handhaving: “We blijven knokken”

DCG zit sportief gezien in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de overwinning op United/DAVO op 11 december verloor de ploeg van Danny van der Moot vier keer achter elkaar. Dat gebeurde drie keer met een minimaal verschil. Afgelopen zondag ging het in de slotfase mis tegen Hooglanderveen (0-1). DCG staat nu twaalfde, met veertien punten uit zeventien wedstrijden.

“We spelen nog negen finales”, aldus trainer Danny van der Moot. “We moeten ons vasthouden aan het feit dat we wel de drive hebben om te winnen. We hebben tegen elkaar gezegd dat de komende drie wedstrijden tegen Hooglanderveen, Quick en AGB dat dat minimaal zes punten moeten zijn. Nou, daar hebben we nog twee wedstrijden voor, tegen de koploper en een ploeg die ook in een goede flow zit. Het kruipt allemaal bij elkaar, maar we blijven knokken.”

Van der Moot heeft zich inmiddels verzoend met het idee dat zijn ploeg tegen degradatie moet strijden. “Het wordt een strijd. Maar dat is ook het leuke. Het liefst sta je bovenin natuurlijk. Maar het zijn ook dingen die je als trainer en als ploeg meeneemt en waar je ook van leert. Ik kan veel zeggen over de wedstrijd tegen Hooglanderveen, maar het lag niet aan de mentaliteit en de strijd. Je verliest ‘m. Dat is het ongeluk dat we op dit moment hebben.”

Ondanks de slechte uitgangspositie heeft Van der Moot vol vertrouwen in een goede afloop voor DCG. Aan het spel ligt het niet. “De punten moeten een keer komen. Het probleem is alleen dat we dat elke week roepen. We krijgen elke week complimenten over hoe we spelen, maar daar koop ik niets voor. Daar krijg je geen punten voor. Als we punten zouden krijgen voor complimenten was ik nu kampioen geweest. We moeten gewoon heel hard aan de bak. Je moet een keer winnen om het vertrouwen te krijgen. Dan kan zo in een keer omslaan. Voetballen kunnen we.”

Door de verschillende tegenslagen die zijn ploeg te verwerken is de grootste uitdaging voor Van der Moot misschien wel om de groep gemotiveerd te houden. “Het is wel elke keer wel weer de groep ‘oprapen’. Dat is het lastigste. We krijgen zowel tegen SCH’44 als Hooglanderveen in de slotfase een goal tegen. Dat is mentaal voor die gasten het moeilijkste. Ik moet zorgen dat het een groep blijft, want je krijgt natuurlijk altijd verwijten over en weer. Je doet het met z’n allen.”

Zondag ontvangt DCG directe concurrent Quick 1890. Bekijk hier de stand en de rest van het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)