Uitblinker Mouad Tallih van VVA/Spartaan

Mouad Tallih: “Blij om terug te zijn bij VVA/Spartaan”

Na een uitstapje van twee seizoenen bij SDZ draagt Mouad Tallih sinds de zomer weer het shirt van VVA/Spartaan. Samen met veel bekenden besloot de verdediger zich weer aan te sluiten bij de club die twee jaar op rij degradeerde.

“Ik ben blij om weer terug te zijn”, vertelt Tallih, die de goede jaren van VVA/Spartaan nog meemaakte met promotie naar de tweede klasse. “Ik heb hier mijn hele jeugd gevoetbald en ken de meeste mensen van de club. Ook zijn er veel oud-teamgenoten teruggekomen. Er zijn hier allemaal bekenden gezichten.”

Tallih wist dat die allemaal terug zouden komen om het gevallen VVA/Spartaan weer omhoog te helpen. “Ook de trainer (Mo Obbiba, red.) is er weer. Onder hem promoveerden we toen via de nacompetitie. Verder had ik een goed gesprek met het bestuur, dat duidelijk liet weten dat ze terug naar de derde klasse willen.”

In de tussentijd – Tallih speelde twee seizoenen bij SDZ en promoveerde daar afgelopen seizoen mee naar de derde klasse – is er veel veranderd bij VVA/Spartaan. “De organisatie is goed geregeld, de hele club staat achter ons en dat geeft toch een goed gevoel. Verder wil ik mijn complimenten geven aan de trainer en staf die ervoor zorgen dat wij als team niks tekort komen.”

Dat laatste resulteert ook in goede prestaties. De Amsterdammers heeft na zes wedstrijden nog altijd de volle score in de zondag vierde klasse F met een voorsprong van twee punten op achtervolger De Meer. Deze goede start verbaast Tallih niet. “Met de terugkeer van Obbiba en een groot deel van de selectie waarmee drie jaar geleden promotie werd behaald had ik er een goed gevoel bij. Ook kennen de meeste spelers elkaars kwaliteiten,waardoor het voor ons wat makkelijker om te voetballen.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)