Murat Böke gaat voor tweede seizoen bij ZSGOWMS

Murat Böke en ZSGOWMS hebben besloten om de samenwerking met één jaar te verlengen. De oefenmeester, die in de zomer overkwam van United/DAVO, heeft de verantwoordelijkheid voor zowel de zaterdag als de zondagselectie van ZSGOWMS. Dit zal ook volgend seizoen het geval zijn.

De prioriteit van ZSGOWMS ligt bij de zondagselectie en dit elftal beleeft tot dusver een teleurstellend seizoen in de zondag tweede klasse B. Het was de bedoeling dat ZSGOWMS met een flink vernieuwde selectie mee zou gaan doen om het kampioenschap. Van deze ambitie is weinig terechtgekomen want de club bivakkeert momenteel in de onderste regionen. De tegenvallende prestaties zijn echter geen reden om het huwelijk te beëindigen. ”Het is deze week bekend gemaakt naar de groep toe dat ik volgend jaar doorga”, zegt Böke.

Böke: ”We hebben een grote en nieuwe selectie, daar moeten we op voortborduren. Het is een proces. De komende tijd gaan we analyseren waar we ons kunnen verbeteren en of we eventueel gaan doorselecteren. Als er specifieke punten zijn waar we tekortkomen dan willen we daarvoor wel nieuwe mensen aantrekken. We gaan sowieso niet weer een hele vracht aan nieuwe spelers binnenhalen. Op zich hebben we nu een stabiele selectie.”

Het zaterdagelftal beleeft een vergelijkbaar seizoen. Waar ZSGOWMS vorig jaar nog een periodetitel veroverde heeft het het nu erg moeilijk in de zaterdag derde klasse A. De laatste weken lijkt de ploeg echter uit het dal te klimmen. ”De zaterdag is ooit begonnen als een vriendenteam. We willen van de zaterdagtak ook een serieuze selectie gaan maken met een eerste en een tweede elftal. Er zijn momenteel 15 á 16 jongens die geschikt zijn voor het eerste, dit is te krap. We willen onder andere jeugdspelers door laten stromen. In de aankomende seizoenen zullen er aardig wat spelers doorkomen.”

Op maandag 13 maart organiseert ZSGOWMS een stagedag voor spelers tussen de 18 en 25 jaar. ”We hebben bewust gekozen voor deze leeftijdscategorie. Op deze manier kunnen we kijken of er nog wat rondloopt voor de verschillende elftallen. Er is genoeg animo dus dat wil zeggen dat er best wel wat spelers zijn die bereid zijn om deze kant op te komen.”

Foto boven: Peter Seijmour

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)