Murat Böke (ZSGOWMS) snakt naar doelpunten

Het is vooralsnog niet het seizoen van zondag tweedeklasser ZSGOWMS. De club uit Amsterdam-West voegde in de zomer maar liefst dertig nieuwe spelers aan de selectie toe en hoopte hiermee voor de titel te kunnen gaan. Dit lijkt na tien wedstrijden al een onmogelijke opgave te zijn geworden.

De ploeg van Murat Böke staat inmiddels op een tegenvallende negende plaats en de achterstand op de verrassende koploper AGB is al opgelopen tot twaalf punten. Aan het bekeravontuur kwam dit weekend ook een einde voor ZSGOWMS. Tegen derdeklasser OSV werd er na strafschoppen verloren. Böke, die overkwam van het Haarlemse United/DAVO, zal zich ongetwijfeld een andere seizoensstart hebben voorgesteld.

“Het is eigenlijk niet te verklaren”, zegt de coach. “Qua veldspel en kansen creëren gaat het wel, maar de punten hebben we nog niet. Ik ben hard op zoek naar een formatie zodat meerdere mensen een doelpunt kunnen maken.” Tegen OSV was het opvallend te noemen dat Maceo Rigters, die normaal gesproken als spits fungeert, op het middenveld speelde. Böke had hier bewust voor gekozen. “Maceo kwam vanaf de nummer 10 positie. We hebben met Joey van de Broek ook nog een goede spits in onze selectie. Ik probeer het een beetje af te wisselen. Daarnaast hebben we met Zohair Chiddi en Abdessadak el Arabi nog twee aanvallers die scorend vermogen hebben. Daarom denk ik wel dat het goed gaat komen.”

murat-boke-peter-seijmour2
Murat Böke is verantwoordelijk voor zowel de zaterdag als de zondagselectie van ZSGOWMS

Ondanks de flinke achterstand op de bovenste regionen maakt Böke zich niet al te ongerust. “Onze doelstelling blijft hetzelfde. Het is lastiger geworden maar het gat is niet onoverbrugbaar. Als je drie wedstrijden achter elkaar wint kan je zomaar weer meedoen. We moeten voor een periodetitel gaan of zo hoog mogelijk eindigen zodat we voor promotie kunnen gaan spelen. Maar dan moeten we wel doelpunten maken.” Te beginnen bij Hooglanderveen-thuis dit weekend.

Foto’s: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!