Home / Algemeen / Musampa doet Weesp de das om
Bart Tijnagel kan de nederlaag maar moeilijk accepteren

Musampa doet Weesp de das om

FC Weesp is er niet in geslaagd om het beslissingsduel tegen NVC om het kampioenschap van de zondag tweede klasse B in winst om te zetten. De ploeg van Karel Knaap was de betere ploeg maar stond na afloop met legen handen. Het werd uiteindelijk 5-2 (twee goals in blessuretijd van NVC) ondermeer door drie doelpunten van Kiki Musampa.

De druiven waren erg zuur voor FC Weesp. De ploeg van Karel Knaap was beter, toonde meer initiatief en kreeg ook de beste kansen. Twee zuivere strafschoppen werd de ploeg onthouden. Het zat allemaal niet mee. Geen kampioenschap maar maandag weer aantreden in de nacompetitie. Het zijn de feiten. Trainer Karel Knaap stond er na afloop wat beduusd bij. Knaap: “Daar sta je dan met lege handen. Als er een dag was waarop we van ze hadden kunnen winnen dan was het vandaag. We speelden geduldig en goed en waren de bovenliggende partij maar nu hebben we gewoon helemaal niets.”

Trainer Karel Knaap weet dat het er niet meer in zit zo vlak voor tijd
Trainer Karel Knaap weet dat het er niet meer in zit zo vlak voor tijd

Voor zo’n 900 toeschouwers op het veld van Huizen liet Weesp met name in het eerste half uur zien dat het niet gekomen was om maar een beetje mee te voetballen. Winst was noodzakelijk want bij een gelijkspel zou NVC als nog op basis van het doelsaldo  in de reguliere competitie de titel grijpen. Daar was Weesp zich terdege van bewust want de ploeg van Karel Knaap was heer en meester in de eerste fase van het zeer aantrekkelijke duel. NVC kwam het eerste kwartier amper over de middenlijn.

Marcin Kmiecik kreeg na tien minuten de eerste kans maar hij zag vlak voor het doel van Gijs Roelofsen zijn inzet geblokt worden door routinier Jan Hessing. Twee minuten later kon Roelofsen met zijn vingertoppen nog net de voorzet van Thijs Visser verwerken voordat Jasper Spanjerberg kon inkoppen. Uit een counter, na de eerste redelijke aanval van NVC via Musampa, kon Visser zo maar alleen op Roelofsen af maar de middenvelder schoof de bal naast. Na 24 minuten was het dan eindelijk raak. Visser maakte brak door via de rechterkant en Buddie Buddenberg ronde af, 0-1.

Grote teleurstelling bij Marcin Kmiecik na de nederlaag tegen NVC
Grote teleurstelling bij Marcin Kmiecik na de nederlaag tegen NVC

Terwijl de spelers nog aan het genieten waren van de verdiende voorsprong was het al 1-1.  Jan Hessing schoot vanaf de rand van de zestienmeter de bal onhoudbaar achter doelman Arno Copier. De wedstrijd werd steeds aantrekkelijker. Waar Weesp meer balbezit had was het toch NVC dat scoorde. Promes was Jordy Neeft te snel af en zijn voorzet werd door Musampa hard in de verre hoek gekopt (1-2). Vooral zijn loopactie voorafgaand aan de kopbal was van grote klasse.

De tweede helft was amper een minuut oud of alle Weesp supporters stonden op de banken.  Aanvoerder Ramon Westland was binnen de zestien gevloerd door Peter van Dongen. Scheidsrechter Schipper floot en alles wees op een penalty. Tot grote ontsteltenis en onbegrip van alles en iedereen kreeg Westland geel vanwege een schwalbe. Waar Weesp nog even bleef mekkeren, en terecht, hervatte NVC het spel.  Een steekbal van Musampa in de diepte zette Franklin de Jong alleen voor Copier. Hij faalde niet (1-3) en de wedstrijd leek gespeeld.

De veerkracht van Weesp was groot. Een handsbal van Van Dongen zorgde vijf minuten na rust wel voor een strafschop. Wouter Spanjerberg faalde niet. De krachten bij NVC vloeide langzaam weg en Weesp rook haar kans. Knaap: “ Als we die 3-3 hadden gemaakt dan hadden we het zeker weten in de verlenging afgemaakt.” Maar die 3-3 viel niet. Weesp werd wederom een strafschop onthouden toen een NVC verdediger de bal uit het doel sloeg waar de scheidsrechter dacht dat hij de bal kopte. Kevin Vermeij blokte vlak voor de doellijn nog de inzet van Kmiecik zodat de voor Weesp akelige 3-2 op het scorebord bleef staan.

NVC-trainer Arno Splinter gaat op de schouders nadat het kampioenschap een feit is.
NVC-trainer Arno Splinter gaat op de schouders nadat het kampioenschap een feit is.

In de slotfase was (90ste en 94ste minuut) zorgde Musampa met twee treffers voor de 5-2 eindstand. Knaap: “ Musampa is een fantastische speler. Alles wat hij doet zorgt voor gevaar. Met drie doelpunten en een assist is hij de man van de wedstrijd maar ik moet mijn ploeg een groot compliment maken want ze hebben het fantastisch gedaan.”

Bart Tijnagel kan de nederlaag maar moeilijk accepteren
Bart Tijnagel kan de nederlaag maar moeilijk accepteren

Knaap heeft vier dagen om zijn ploeg weer aan de gang te krijgen want maandag wacht in Weesp de ontmoeting met De Kennemers in de eerste ronde van de nacompetitie. Promotie naar de eerste klasse kan nog steeds maar de vraag is hoe de ploeg zich van deze mentale klap zal herstellen. Knaap: “ De knop moet weer om maar dat zal heel lastig worden. Met de pijntjes en vermoeidheid komt het wel goed maar de vraag is hoe ze het mentaal verwerken.”

Send this to a friend