Home / slideshow / Na 10 jaar weer jeugdspeler in eerste elftal Kadoelen

Na 10 jaar weer jeugdspeler in eerste elftal Kadoelen

Sadou Barry mocht afgelopen weekend in de wedstrijd tegen ZCFC invallen. Hoofd jeugdopleiding Jarno Blaas was enthousiast om de 15-jarige buitenspeler bij de senioren aan het werk te zien. “Het is enorm snel gegaan.”

Kadoelen ten onder tegen ZCFC (0-5)

Blaas ontmoette Barry, die afkomstig is uit Guinee, halverwege vorig seizoen voor het eerst. Hij vertelt er enthousiast over: “Hij kwam in januari bij Kadoelen en wilde eigenlijk maar een ding en dat was voetballen. In vrij gebrekkig Nederlands vroeg hij of dat bij Kadoelen mogelijk was en toen heb ik gezegd dat dat geen enkel probleem was. Daarna is het enorm snel gegaan.”

“Hij is een enorm rustige jongen en iemand die nooit op de voorgrond staat. Hij heeft enorm hard aan zijn Nederlands gewerkt en presteerde enorm goed bij O16. Hij scoorde daar aan de lopende band en daarom hebben we besloten hem mee te laten doen bij de seniorenselectie”, aldus de hoofd jeugdopleiding van de club.

Dankbaar

Na 60 minuten in het tweede, mocht Barry afgelopen zaterdag invallen bij het eerste team van de club. Daarmee was hij de eerste jeugdspeler in tien jaar bij Kadoelen die minuten maakte in het eerste elftal. Blaas genoot ervan om de 15-jarige te zien spelen, maar sprak hem nog niet direct na de wedstrijd. “Ik vond dat hij een enorm goede indruk maakte en meteen ook kansen creëerde. Zaterdag heb ik hem niet gesproken, want zijn vrienden van O16 waren er ook. Hij was nog enorm in extase en enthousiast met hen bezig. Later op de avond kreeg ik wel nog een berichtje van hem, waarin hij vertelde dat hij me onwijs dankbaar was.”

Tekst: Mitch Marinus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)