Na aparte week gaan Simsek en Zwanenburg toch samen verder

Het was een aparte week bij Zwanenburg. Vorige week meldde de club dat het na dit seizoen afscheid zou nemen van trainer Mehmet Simsek. Nog geen week later werd het bericht ingetrokken en maakte het bestuur bekend dat het contract van Simsek met één jaar wordt verlengd. Waarom de vierdeklasser in eerste instantie het contract van Simsek niet wilde verlengen is niet duidelijk. Het bestuur geeft aan erg blij te zijn dat het contract met Simsek alsnog is verlengd, “om zo de clubvisie en de visie van Mehmet Simsek verder te kunnen ontwikkelen bij zowel de jeugd als de seniorenselectie”.

De mededeling van de club kwam voor Simsek zelf ook als een totale verrassing. Hij houdt zich ook intensief bezig met de langere termijn van Zwanenburg en was niet bezig met een vertrek. “Iedereen dacht: ‘hoe kan dit?’ Ik ben ook actief bij de jeugd. De voorzitter van de jeugd technische commissie zei dat ik hoe dan ook door kon gaan bij de jeugd. Hij wilde sowieso met me door. Voor veel spelers kwam het eerste besluit ook als een verrassing. Gelukkig is daarna de beslissing teruggedraaid. Het was een rare situatie, maar we kunnen nu weer verder.”

Zwanenburg degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Het draaide een prima eerste seizoenshelft in de vierde klasse D. Tot vlak voor de winterstop. Na een nederlaag tegen Waterloo en een gelijkspel tegen Spaarnwoude staat de ploeg van Simsek nu acht punten achter op koploper Alliance ’22, dat nog geen puntverlies leed. “We hebben een redelijk goede eerste seizoenshelft gedraaid. Spaarnwoude thuis was niet best. Tegen Waterloo hebben we onnodig punten laten liggen. Dat was een totale off day. We zijn nog steeds in de strijd voor promotie en we willen nog steeds kampioen worden. Alliance staat inderdaad redelijk ver voor, maar je weet het nooit. En anders moet het via de nacompetitie gebeuren.”

Simsek hoopt niet alleen om snel terug te keren naar de derde klasse. Op termijn wil hij meer. “Ik heb een hele goede band met de club. Ik werk met veel plezier en met leuke mensen. Ook bij de jeugd. We zijn begonnen met de lange termijn en daar wil ik mee doorgaan. Uiteindelijk willen we een stabiele tweedeklasser worden. Zwanenburg is een dorpsvereniging. Dat betekent dat je weinig aanwas hebt van buitenaf. Dus dan moet je in de jeugd investeren. Dat kost tijd, daarom hou ik me ook intensief met de jeugd bezig. Dat is de ambitie. We hopen in ieder geval dit seizoen promotie af te dwingen en anders volgend seizoen.”

Op zondag 29 januari speelt Zwanenburg de eerste wedstrijd na de winterstop tegen RCH. Kijk hier voor de rest van het programma en de stand in de zondag vierde klasse D.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: website Zwanenburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)