Home / Algemeen / Na doelpuntrijk duel is WV-HEDW de nieuwe koploper
Tim Correia op archiefbeeld

Na doelpuntrijk duel is WV-HEDW de nieuwe koploper

Met een zege op HZVV en een gelijkspel tegen Huizen kende WV-HEDW een prima start in de Vierde Divisie. Maar na drie speelrondes is de promovendus zelfs de verrassende koploper. Zelf won WV met 4-2 van DETO. Swift en Ajax, de ploegen die aan kop gingen, verloren beiden. Daardoor vinden Marcel Valk en zijn ploeg zichzelf dus plotseling weer bovenaan de ranglijst.

Vorig seizoen bleek al dat Steven Knijnenburg een prima kopper is en dat was ook tegen DETO weer een belangrijk wapen. De verdediger zorgde voor de eerste twee goals. Eerst kopte hij een corner binnen, de tweede goal kwam tot stand na een vrije trap van Ashraf Azzouz. Hoewel DETO het meeste balbezit had gehad, was het WV dat de goals maakte en efficiënt met de kansen om sprong. Met 2-0 was dan ook de ruststand bereikt.

Tien minuten na rust besliste WV het duel, toen Tim Correia er 3-0 van maakte. Vanaf de stip maakte Diego van der Weide een paar minuten later de 3-1 na een handsbal van de Amsterdammers. Maar Correia bracht de marge een kwartier voor tijd weer naar drie goals. Toch waren de goals nog niet op, met nog vijf minuten op de klok maakten de bezoekers uit Twente er via Bas Postma 4-2 van. Er was echter te weinig tijd voor DETO om het nog spannend te maken.

WV-HEDW dus aan kop in de Vierde Divisie. Volgende week in Apeldoorn mag de ploeg proberen die plek vast te houden. CSV Apeldoorn bezet op dit moment de vijftiende plaats, met 3 punten uit 3 duels. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)