Na nederlaag tegen HSV is degradatie SDZ een feit

Vorige week zorgde SDZ er knap voor dat rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse werd ontlopen door De Meer te verslaan. Om in deze competitie te blijven waren nog wel meerdere wedstrijden nodig. Voorafgaand aan het treffen met HSV uit Heiloo had SDZ-trainer Thijs Sluijter het nog op de flip0ver genoteerd. Eerst wachtte in de achtste finale HSV, waarna nog een kwart-, halve-finale wachtte. Om uiteindelijk op neutraal terrein te beslechten wie het laatste ticket van de eerste klasse bemachtigt.

Sportpark Transformatorweg werd overgoten door een heerlijk zonnetje, waar de toeschouwers zich opmaakten voor het treffen tussen de nummer 11 van de eerste klasse en de nummer drie uit tweede klasse A. Gedurende de eerste helft ontspon zich een open duel. Zowel SDZ als de bezoekers kregen kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Eerst was er een schot van Max Dekker dat overvloog. Ook schakelden de Amsterdammers goed om via Livai Esajas. Hij bediende spits Dekker, welke Everson Bazoer bereikte. Het schot van de linksbuiten ging over het doel. Dezelfde Bazoer kreeg een uitstekende mogelijkheid na een voorzet, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. De bezoekers werden eveneens gevaarlijk, maar daar werd ook niet met scherp geschoten. Na de drinkpauze kwam HSV op voorsprong. Een bal werd over de laatste linie van de Amsterdammers gewerkt, waarna Jelle Stam met een droge knal doelman Tim Elmers verschalkte. Op slag van rust claimde Mike Olgers nog een strafschop, nadat hij in de rug was gelopen. Arbiter Sander van Schoonderwoerd liet duidelijk merken dat hij niet op andere gedachte kon worden gebracht. Met een 0-1 achterstand zochten de ploegen de kleedlokalen op.

Terwijl ze daarnaartoe onderweg waren, was trainer Sluijter al in druk overleg over mogelijke personele wijzigingen. Toen de spelers weer het veld op kwamen werd duidelijk dat hij een dubbele wissel had toegepast. Met een aanvallendere opvatting werd getracht de gelijkmaker te maken. Het getoonde risico werd niet beloond. Linksback Julius van der Ven stoomde mee op, maar werd door een HSV-verdediger van de bal gezet. En toen schakelden de Heilooers razendsnel om. Uiteindelijk wist Jelle van Haastrecht te scoren en daarmee de voorsprong te verdubbelen. Gedurende de aanval van HSV zat SDZ er meermaals wel met een lichaamsdeel tegen de bal. Misschien was dat wel typerend voor de wedstrijd, want veel lukte SDZ in deze wedstrijd net niet.

Wel kwam er nog een Amsterrdams slotoffensief. Veel SDZ’ers kwamen in de voorste linie, maar het vizier stond nog niet op scherp afgesteld. De HSV-defensie bleef overeind, ondanks dat het enkele malen kraakte. Door de zege gaat HSV door naar de tweede ronde van de nacompetitie. Men moet afreizen naar competitiegenoot JVC uit Julianadorp, want die wonnen met 6-0 van VV Hooglanderveen.

Door de nederlaag vliegt SDZ uit de eerste klasse. Volgend seizoen komt het seizoen uit in de zondag Tweede Klasse. Zonder SDZ-trainer Sluijter, hij en zijn assistent maken de overstap naar SV Hillegom. Naast het vertrek van de trainers, verlaat ook Max Dekker SDZ. Hij maakt de overstap naar WV-HEDW. Verdediger Cas Tang transfereert naar Swift. Deze beide ploegen kwamen uit in de Vierde Divisie.

De nieuwe trainer van de Amsterdamse vereniging is Mark Steur. Later deze week volgt op deze website een uitgebreid artikel met de nieuwe trainer en zijn plannen met SDZ. De vertrekkende trainer komt eveneens aan het woord.

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen in de nacompetitie:

Zondag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ