Archieffoto van het duel tussen FC Weesp en IVV

Na rust rekent IVV af met FC Den Helder

Zondagmiddag heeft IVV de halve finale van de nacompetitie bereikt dankzij een zege op FC Den Helder. De Landsmeerders kwamen nog wel op een 0-1 achterstand, maar wonnen uiteindelijk met 0-1.

“Het was een ploeg die vooral kwam om tegen te houden, maar het lukte hen wel op op een voorsprong te komen dankzij een misverstand bij ons achterin. Daardoor gaven we een corner weg en daaruit maakten zij de 0-1”, aldus Frans Schuitemaker. Dat was ook de stand bij rust.

IVV had op dat moment ook nog niet echt uitgespeelde kansen gehad, maar vertrouwde erop dat die er in de tweede helft zouden komen. Het werd daarbij wat geholpen door FC Den Helder, dat met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor de linksback. IVV besloot daarop met een extra aanvaller te gaan spelen, de uit de jeugd afkomstige David Kooij. Een paar minuten na zijn entree maakte hij uit een ingooi van Roy Bussmann meteen de 1-1. Daarna was de ban gebroken en maakte IVV binnen een paar minuten nog 2 goals. Eerst was het Schermer die er 2-1 van maakte en daarna maakte Kooij de 3-1. Het slotakkoord was voor Schermer, die de bal vanaf een meter of 20 fraai over de keeper stiftte.

Zo won IVV met 4-1 en verzekerde het zich van een plek in de halve finale, die donderdag wordt gespeeld. Dan komt Theole op bezoek in Landsmeer, competitiegenoot van IVV. “In de competitie hebben we een keer van ze gewonnen en een keer verloren, dus het zal dicht bij elkaar zitten. Het is in ieder geval een mooie meevaller dat we weer thuis spelen”, aldus Schuitemaker. En IVV heeft wellicht nog een ander voordeel: Theole heeft namelijk 30 minuten extra in de benen, het versloeg Legmeervogels na verlenging. “Misschien voelen zij dat donderdag toch nog. Ook bij ons zie ik dat iedereen wel naar het einde van het seizoen verlangt, het is nog een week doorbijten met z’n allen.”

Bekijk hier alle uitslagen in de nacompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV