Na twee seizoenen OSV keert Yort Willems terug bij Marken

Twee seizoenen geleden kwam Yort Willems in Amsterdam Noord bij OSV voetballen, nadat hij de jaren daarvoor op Marken speelde. Nu keert de doelman terug naar de club waar hij verschillende mooie momenten heeft beleefd. De trainer bij OSV, Ron van der Velde, is ook het komend seizoen zijn oefenmeester.

“In mijn tweede jaar bij Marken waren we gepromoveerd naar de eerste klasse. In het jaar daarna lag ik er een lange tijd uit, had m’n hand flink gebroken en weinig gespeeld”, vertelt de doelman over zijn eerdere periode bij Marken. Toen de club met zes punten uit de eerste klasse degradeerde besloot Willems ook om een nieuwe club te zoeken, want hij had door zijn blessure en de degradatie wel behoefte aan een nieuwe omgeving. “De twee jaren bij OSV heb ik echt veel plezier gehad, nog steeds eigenlijk. Daarom heb ik wel getwijfeld of ik de overstap moet maken. Bij OSV zou ik ook een nieuwe trainer krijgen (Maurice Renger, red.), ik heb hem ook nog gesproken. Maurice lijkt me een ambitieuze man en het leek me tof om onder hem te spelen, maar Marken belde…”

“Ik heb al drie mooie jaren gehad bij Marken en het gaat de afgelopen twee jaren niet goed met de club, ze staan onderin de tweede klasse. Dat doet pijn om te zien, mede daarom wil ik ook wel weer terug”, vertelt Willems over de overstap. Daarnaast is de doelman hecht met de spelers van Marken, zo kwam de selectie op zijn bruiloft. “Ron (van der Velde, red.) ging er heen en ik had nog veel contact met de spelers. Daarnaast is alles erom heen bij Marken goed geregeld, van kleding tot trainingskamp.”

Voor het aankomende seizoen heeft Willems ook wel iets moois voor ogen. “Met de promotie van Marken stond ik op de platte kar, dat is toch wel één van de hoogtepunten uit mijn loopbaan. Het zou toch mooi zijn als we dat komend seizoen weer kunnen bewerkstelligen. Het blijft natuurlijk de tweede klasse A, iedereen kan bovenin mee doen en ook iedereen kan degraderen. Dit seizoen stond de top zes ook op vijf punten van elkaar.” De afgelopen jaren is het onderlinge verschil in de tweede klasse A altijd minimaal geweest. Willems vindt het moeilijk om echte verwachtingen voor het komende seizoen uit te spreken. “Dat hangt er natuurlijk enorm van af wie er komt en wie de club verlaat, de hele transfermarkt is dit seizoen veel eerder op gang gekomen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV