Na zege hijgt SDZ Assendelft in de nek

Dit weekend maakte SDZ de eigen naam weer waar: Samenspel Doet Zegevieren. Op Sportpark Transformatorweg kwam IVV uit Landsmeer op bezoek. De thuisploeg was met 3-1 te sterk voor IVV en komt steeds dichterbij Assendelft. Als de positie van Assendelft wordt overgenomen, dan gaat SDZ de nacompetitie in. Op dit moment staan de Amsterdammers nog op een directe degradatieplek, namelijk plaats 12..

In de eerste helft waren de Amsterdammers op stoom. Spits Max Dekker, die volgend seizoen bij WV-HEDW in de Vierde Divisie speelt, wist maar liefst driemaal te scoren. Door de hattrick van de aanvaller kon SDZ met een comfortabele 3-0 voorsprong aan de thee gaan. De bezoekers uit Landsmeer, die zich al geruime tijd geen zorgen hoeven te maken over de versterkte degradatieregeling en in de middenmoot bivakkeren, moesten uit een ander vaatje tappen.

Tien minuten voor het eind van het duel bracht Mitchel Baars de achterstand terug naar 3-1, maar dat was niet meer voldoende. De Amsterdammers kunnen drie belangrijke punten bijschreven. De achterstand op Assendelft bedraagt twee punten. De twaalfde plaats betekent nacompetitievoetbal om in de eerste klasse te blijven. Terwijl Assendelft nog twee competitiewedstrijden op het programma heeft staan, moet SDZ er nog drie spelen.

Volgende week zondag gaat SDZ naar Vitesse 22, de oud ploeg van trainer Thijs Sluijter. Doordeweeks wacht de inhaalwedstrijd tegen AGB, terwijl de laatste wedstrijd thuis tegen het reeds gedegradeerde De Meer is. IVV speelt volgende week tegen AFC’34. De ploeg uit Alkmaar versloeg dit weekeinde AGB met 3-0.