Home / Algemeen / Naamswijziging van Fortius in ‘Joga Fortius’ aanstaande

Naamswijziging van Fortius in ‘Joga Fortius’ aanstaande

Fortius gaat vanaf komend seizoen mogelijk verder onder de naam ‘Joga Fortius’. Het bestuur van de club heeft voor 8 april een Buitengewone Algemene Ledenvergadering uitgeschreven om de leden te laten beslissen over de naamswijziging.

De reden van deze naamswijziging is de integratie van de Amerikaanse organisatie ‘Joga’ in Fortius. In de zoektocht naar een complex waar zij als onderhuurder een eigen voetbalclub konden gaan starten, kwamen ze in contact met enkele Amsterdamse clubs. Eén daarvan was Fortius. Onderhuur zag voorzitter Kick Pullen niet zitten, waarna vanuit Fortius werd voorgesteld om samen verder te gaan. “Zodat wij hun enthousiasme kunnen invoegen bij onze vereniging. Het zou beide entiteiten versterken als we samen door het leven gaan.”

Een voorwaarde vanuit Joga was een wijziging van de clubnaam. De Amerikanen zijn heel ambitieus: ze willen starten met een jeugdteam, Dames-selectie en mogelijk ook zaterdagelftal. Bovendien zorgen ze zelf voor extra vrijwilligers en zouden er ook een aantal geldschieters geïnteresseerd zijn. Op maandag 8 april is een ledenvergadering om hierover te stemmen. Hiervoor dient tweederde van het totale ledenaantal aanwezig te zijn. Wanneer dit niet zo is, wordt er een nieuwe Buitengewone Algemene Ledenvergadering gehouden waarbij wel direct een beslissing genomen kan worden.

De bedoeling is dat de naamswijziging voor komend seizoen wordt doorgevoerd. Voor die tijd zullen de randvoorwaarden nog moeten worden ingevuld. “We moeten wel een goed huwelijk proberen te smeden en niet eentje dat na een x-aantal maanden of jaren weer versplintert. Het moet een toegevoegde waarde hebben”, benadrukt Pullen. “Zij komen in een relatief gespreid bedje en wij verwachten dat daar iets tegenover staat om onze vereniging weer van vers bloed te voorzien.”

Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)