Naast punten ook prestige op het spel voor Omar el Aamrani (AGB)

Voor Omar el Aamrani staat er dit weekend een bijzondere wedstrijd op het programma in de zondag tweede klasse B. De aanvaller van AGB neemt het in Amsterdam op tegen zijn oude club Pancratius. “Daar heb ik heel veel zin in.”

El Aamrani denkt te kunnen profiteren van de kennis die hij over zijn tegenstander heeft. “Ik zie het als voordeel, omdat ik weet hoe het team in elkaar zit. Ik heb deze week contact gehad met mijn oude teamgenoten en we hopen er samen een mooie pot van te kunnen maken.”

Behalve drie punten staat er ook een persoonlijke prestigestrijd voor El Aamrani op het spel. De topscorer van AGB heeft een weddenschap lopen met Ralf Fenne, de topschutter van Pancratius. “We hebben voorafgaand aan het seizoen een weddenschap afgesloten dat degene met de minste doelpunten de ander op een etentje moet trakteren. Het is grappig dat we uitgerekend tegen elkaar moeten spelen nu we allebei op zeven doelpunten staan. Ik hoop dat ik dit weekend kan uitlopen.”

omar-el-aamrani-agb-hoofddorp-foto-wormhoudt

El Aamrani kende afgelopen jaar een moeizaam seizoen bij Pancratius, voordat hij terugkeerde bij AGB. Net als Pancratius doet ook promovendus AGB het bovenverwachting goed in de tweede klasse B. Het duel van zondag is de topper tussen de nummer drie en vier. “Voetbal blijft een rare sport. Vorig seizoen zijn we net niet gedegradeerd en nu speelt zowel Pancratius als AGB een voorname rol in het klassement. Ik heb nog steeds een goede band met mijn oud-ploeggenoten en oude trainer (Bart Jansen red.) en gun het ze ook van harte.”

Voor AGB worden het zware weken. Na de wedstrijd tegen Pancratius wacht een ontmoeting met medekoploper SCH’44. “Daar zijn we nog niet mee bezig. We richten ons nu volledig op Pancratius. Als we beide wedstrijden winnen, kunnen we een gooi gaan doen naar iets moois. Ik wil het woord ‘kampioenschap’ nog niet in de mond nemen, maar als het tegen Pancratius en SCH’44 lukt, kunnen we het ook niet meer onder stoelen of banken steken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)