Home / slideshow / Nabil Haddouzi kiest voor DCG: “Het teambelang staat voorop”

Nabil Haddouzi kiest voor DCG: “Het teambelang staat voorop”

Nabil Haddouzi staat vanaf aankomend seizoen weer op het voetbalveld. De middenvelder kiest na een tussenjaar voor een uitdaging bij DCG, waar hij de A-selectie aankomend seizoen van extra kwaliteiten moet voorzien.

De voetballer kwam in het verleden uit voor de jeugdopleidingen van AZ, Telstar en NEC, maar brak nooit door op het hoogste niveau. Na drie jaar afwezigheid ging Haddouzi in 2018 spelen voor AGB, waar hij na een jaar alweer vertrok. “Ik maakte de overstap naar Legmeervogels, omdat Roy (van der Mije, red.) daar trainer was”, legt Haddouzi uit. “Met hem had ik een uitstekende band. Alleen hij vertrok alweer snel naar OFC.” De middenvelder besloot daarom verder te kijken naar een nieuwe club, waarvoor hij door de coronacrisis de tijd kon nemen. Het afgelopen jaar sprak hij met verschillende clubs, onder meer met tweededivisionist ASWH. “Door mijn eigen bedrijf moest ik echter de afweging maken waarin ik mijn tijd wilde investeren. Het leek me uiteindelijk beter om mezelf ook op het zakelijke gedeelte te blijven richten.”

DCG kreeg het vervolgens voor elkaar om Haddouzi te overtuigen om naar de vereniging te komen. Met het aantrekken van de 25-jarige voetballer haalt de Amsterdamse club veel kwaliteiten in huis. “Hopelijk kan ik met mijn kwaliteiten het team helpen en de ploeg op sleeptouw nemen. Bij mijn vorige clubs merkte ik dat het me niet altijd lukte om het uiterste van mezelf te vragen, maar die ambitie heb ik bij DCG wel weer. Het teambelang staat absoluut voorop.” Haddouzi heeft vooralsnog vier trainingen achter de rug en heeft daarmee een eerste beeld van wat hem te wachten staat. “We beschikken over een jong en talentvol team dat er volgend seizoen moet staan. Het is vooral zaak om iedereen weer in het ritme te krijgen. Hoewel ik het afgelopen jaar veel voor mezelf heb getraind, moet ook ik weer in vorm raken. Maar gelukkig kunnen we die uitdaging met elkaar aangaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG
Send this to a friend