Nachtmerrie ‘T Knooppunt houdt aan in verloren bekerfinale

Een deceptie. Veel meer woorden hoefde Knooppunt-trainer Carmelo Nieddu niet te gebruiken om het gevoel na de verloren bekerfinale tegen FC Marlene uit te drukken. Het penaltytrauma van een jaar geleden – in de finale om de landstitel ging het mis tegen ASV Lebo – hing nog in het hoofd van sommige spelers toen strafschoppen de beslissing moesten brengen. En opnieuw ging het fout voor de Amsterdammers, die er daardoor niet in slaagden om de beker te prolongeren.

De strafschoppenreeks was niet noodzakelijk geweest als ‘T Knooppunt de finale in het slot van de verlenging had beslist. In de laatste vijf seconden stond zowel Tevfik Ceyar als Abdessamad Attahiri oog-in-oog met Marlene-doelman Peter Rozenbeek, die de hele wedstrijd lang de plaaggeest was voor de Amsterdammers. Een stug en defensief FC Marlene liet de ploeg van Carmelo Nieddu het spel maken. Daardoor kende vooral de eerste helft geen hoog niveau met 1-1 als ruststand. Een tegentreffer van Faisel Mellah werd al snel ongedaan gemaakt door een kiezelhard schot van Ceyar.

Ook in de tweede helft moest ‘T Knooppunt terugkomen van een achterstand. Tom Hofkamp schoot raak uit een afgeslagen vrije trap van Zakaria Amrani. Binnen de minuut poetste Noureddine Oulad Ben Youssef deze weg door na een goede combinatie met Jeroen de Groot uit een lastige hoek de 2-2 binnen te schieten. Nieddu: “We hebben constant het spel gemaakt, heel veel mogelijkheden gecreëerd, maar de bal wilde er telkens niet in.”

Vijf minuten voor tijd slaagden de Amsterdammers er wel in om op voorsprong te komen. Aziz Hitou bekroonde een individuele actie met de 2-3, maar direct daarna bracht Jeroen Kossen FC Marlene weer op gelijke hoogte. Door de gelijke stand volgde er een verlenging, waarin ‘T Knooppunt door vijf gele kaarten met de handrem erop moest spelen. Doelman Manuel Kuyk hield zijn ploeg op de been door een tienmetertrap van Hofkamp te keren.

In de slotfase groeide zijn collega aan de andere kant, Rozenbeek, uit tot held van de ploeg uit Heerhugowaard. “Wij waren veruit de betere ploeg.. Maar je kan niks doen tegen het niet benutten van die opgelegde kansen”, doelde Nieddu op de laatste seconden van de verlenging. Met het nemen van strafschoppen ging het helemaal mis voor de Amsterdammers. Attahiri verzuimde op een cruciaal moment het verschil te vergroten, Rozenbeek pakte de penalty van Issam el Bakkali en aan het einde werd de misser van Jamal el Ghanoutti ‘T Knooppunt fataal (4-3).