Nacompetitie komt dichterbij voor Roda ’23

In de tweede klasse B heeft Roda’23 een kleine nederlaag geleden tegen hoogvlieger VVIJ. In Bovenkerk verloor de ploeg van Marco Bragonje met 0-1 van de medekoploper, waardoor Roda ’23 op een elfde plaats blijft staan. Met nog twee wedstrijden te gaan is de ploeg nog altijd niet veilig.

VVIJ was de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft van de wedstrijd en kreeg uitstekende kansen via Jimmy van Baarlen en Tyrone Fonville. Bij beide keren stond Roda-doelman Daan Stevens een treffer in de weg. Zelf kwamen de Bovenkerkers tot het zestienmeter gebied, maar konden ze VVIJ-doelman Stefan Kolvers niet testen.

Pas in de tweede helft leek de nervositeit op het veld verdwenen en kwamen er meer kansen voor beide ploegen. Tien minuten na rust was er een opmerkelijke beslissing van scheidsrechter Tjong A Hung. De doorgebroken VVIJ-spits Fonville werd in het zestienmeter gebied onderuit gehaald door Roda-verdediger Paul Bosse. Waar heel VVIJ schreeuwde om een rode kaart en een strafschop kreeg Bosse slechts geel en ging de bal niet op de stip maar legde de leidsman de bal net buiten het zestienmeter gebied neer. Van Baarlen nam de vrije trap goed maar trof geen doel en de stand bleef steken op 0-0.

Roda '23 - VVIJ

Pas in de 65ste minuut viel de openingstreffer. Een knappe steekbal van Bob de Vries werd door van Baarlen binnengewerkt, waardoor VVIJ op een 0-1 voorsprong kwam. Roda kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar VVIJ hield achterin de nul. De gasten hadden zelfs nog mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar Tyrone Fonville en Van Baal faalden voor open doel.

Door het verlies van Blauw Wit Amsterdam en VVZA kan RODA’23 niet meer direct degraderen. De ploeg blijft namelijk staan op een elfde plaats, vier punten achter concurrent Quick 1890. Nacompetitie lijkt met nog twee lastige wedstrijden tegen Hoofddorp en Buiksloot hierdoor bijna niet meer te voorkomen voor de ploeg van Marco Bragonje. VVIJ zag medetitelkandidaat SO Soest ook winnen en blijft op een tweede plek staan met hetzelfde aantal punten.