Nacompetitie voor De Meteoor na nederlaag bij Hercules Zaandam

De Meteoor is er in de derde klasse C op de laatste speeldag niet in geslaagd om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van Gerrie Breugem streed in een rechtstreeks duel met Hercules Zaandam om de tiende plek maar verloor het duel met 2-1.

Beide ploegen speelden in de eerste helft zeer afwachtend waardoor er weinig kansen te noteren vielen. “Hercules heeft weinig gedaan, maar wij hebben daar ook te weinig tegenover gezet waardoor een 0-0 ruststand niet meer dan logisch was”, liet een teleurgestelde Breugem na afloop van het duel weten.

In de tweede helft was er meer vuurwerk. Na tien minuten bracht Romano MacNack de bezoekers op voorsprong en leek De Meteoor ternauwernood aan de nacompetitie te kunnen ontsnappen. “We wilden na de treffer van Romano eigenlijk doordrukken maar we hebben daarna niet veel meer gecreëerd. Maar ook heel weinig weggegeven.”

Toch ging het twintig minuten voor tijd gruwelijk mis voor De Meteoor. Eerst was Revelino Denswil met een afstandsschot verantwoordelijk voor de 1-1 en een paar minuten later bracht Jermin Martis Hercules zelfs op voorsprong

IMG_9717

“Hercules maakte in de zeventigste minuut uit het niets de 1-1. Vijf minuten later maakten ze zelfs de 2-1. Er was eigenlijk niets aan de hand. Maar omdat je vijf minuten niet staat op te letten krijg je twee doelpunten tegen. Vervolgens gingen wij meer risico nemen maar dat mocht niet baten.”

Voor De Meteoor zit er nu niets anders op dan zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Ondanks de slechte resultaten van de afgelopen weken, heeft Breugem er vertrouwen in dat zijn ploeg ook volgend seizoen in de derde klasse speelt. “Ik heb daar zeker vertrouwen in. De resultaten zijn de laatste tijd wat minder, maar ik kan met een fitte selectie aan de nacompetitie beginnen. Natuurlijk had ik vandaag liever gewonnen, want dat had ons de nodige rust gegeven. Maar we gaan er met ze alle keihard aan werken om ons te handhaven.”

In de nacompetitie is FC Aalsmeer of FC Purmerend de tegenstander. De Amsterdammers hoeven slechts die dubbele ontmoeting in de tweede ronde te winnen om zich veilig te spelen in de derde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag derde klasse C.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!