Home / Algemeen / Nacompetitie voor Swift even uit zicht
Swift CSW

Nacompetitie voor Swift even uit zicht

Swift lijkt de nacompetitie in de zaterdag eerste klasse A te kunnen vergeten. De ploeg van David Vecht speelde voor de vierde keer op rij gelijk. Dit keer werd het tegen CSW op het Olympiaplein 1-1. Een periodetitel zit er niet meer in. Het maximaal haalbare lijkt de vierde plaats.

De achterstand bedraagt slecht vier punten op de vierde plaats. Een plaats die misschien recht geeft op het spelen van nacompetitie. Dat ligt er aan wie de periodetitels winnen. De nacompetitie aan de onderkant is ook niet erg ver weg. De voorsprong op die plek bedraagt eveneens vier punten. Het wordt tijd dat er weer eens gewonnen gaat worden.

 

Fabian Munsterman (r) scoorde een gelukkige goal voor Swift
Fabian Munsterman (r) scoorde een gelukkige goal voor Swift

Tegen CSW leek dat aanvankelijk niet zo’n probleem. Swift was beter maar het kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Zelfs het doelpunt was niet eens een kans. Tim Steij stak vanaf rechts het veld over naar de linkerkant en legde vervolgens terug op de inkomende Fabian Munsterman. Zijn schot was zo slap dat iedereen van Swift al weer zijn positie in nam. Het rolletje werd door de CSW doelman echter verkeerd ingeschat. Waar hij dacht dat de bal naast zijn doel zou gaan ging hij via de binnenkant van de paal tegen het net. Gezien het spelbeeld had wel 2-0 mogen worden maar echte kansen kreeg de ploeg van David Vecht dus niet. CSW werd ook maar een keer gevaarlijk en dus het verhaal van de eerste helft snel verteld.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Een beter Swift maar geen kansen. Een counter deed de Amsterdammers uiteindelijk de das om. Een afstandsschot, normaal gesproken geen probleem voor doelman Bogdan Constantin, werd door de keeper slecht verwerkt. In de eerste rebound was hij nog attent maar bij de tweede inzet van Zakaria was hij kansloos.

Ook Tobias Kuijvenhoven kon het vierde gelijkspel op rij niet voorkomen
Ook Tobias Kuijvenhoven kon het vierde gelijkspel op rij niet voorkomen

En zo bleef Swift voor de vierde keer op rij steken op een gelijkspel, Aanvaller Tim Steij: “ Het wordt nu wel heel moeilijk om de nacompetitie te halen. Het kans vast nog wel. DE trainers hebben dat ook uitgerekend maar ik heb daar nu even geen zin in. Laten we eerste maar eens gaan winnen.

Maandag speelt Swift de inhaalwedstrijd tegen Eemdijk. Eemdijk speelde vandaag ook gelijk. Tegen Roda’46 werd een 3-0 voorsprong uit handen gegeven.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1A.

Foto’s John Beckman