Nassim Zohair verruilt JOS/Watergraafsmeer voor Zeeburgia

Zeeburgia heeft zich voor komend seizoen weten te versterken met Nassim Zohair. De 29-jarige verdediger komt over van stadsgenoot JOS/Watergraafsmeer.

Zohair kwam vorig seizoen over van OFC en gaat JOS/Watergraafsmeer dus al na één seizoen verlaten. “Het was voor mij een net-niet seizoen. In het begin kreeg ik veel speeltijd, maar door blessures is het bergafwaarts gegaan. Het lukte me niet meer om topfit te worden en ik zat dus veel op de bank.”

Bij Zeeburgia hoopt Zohair weer helemaal fit te worden en meer speelminuten te maken dan het afgelopen seizoen. “Er komen ook een aantal jongens die ik van mijn OFC tijd ken naar Zeeburgia en ik hopen samen met hun het plezier in het spel weer terug te vinden.”

Nassim Zohair JOS Martin van Zurck 2

Wel twijfelde Zohair lang of hij JOS wel moest verlaten. Met name de nieuwe trainer Roy van der Mije gaf aan de verdediger graag bij de selectie te houden komend seizoen. “JOS had me nog geen aanbieding gedaan waardoor ik dacht dat ze van me af wilden. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Ik ken Roy van onze tijd bij Blauw-Wit en we hebben een goed gesprek gehad. Roy weet wat ik kan en ik weet dat Roy een trainer is die ook veel werkt aan kracht en conditie, wat voor mij ideaal was geweest. Maar uiteindelijk heb ik toch voor Zeeburgia gekozen.”

Voor Zohair wordt de primaire taak om fit te worden en een basisplek bij de Amsterdammers af te dwingen. Maar daarnaast is de verdediger niet naar Zeeburgia gekomen voor een seizoen in de middenmoot van het klassement. “Het is vooraf natuurlijk altijd een beetje gissen, maar ik denk dat we met de spelers die Zeeburgia heeft gehaald iets moois kunnen bereiken. Er zitten veel spelers bij die weten wat er nodig is om kampioen te worden in de eerste klasse en ze hebben een goede keeper gehaald. Voor mij zelf is het belangrijk om weer fit te worden en een plek bij de eerste elf te veroveren.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!