Nautilus doet goede zaken

Nautilus moest het vandaag opnemen tegen het onderaan de ranglijst bungelende APGS. De thuiswedstrijd eind oktober had een benauwde 1-0 overwinning opgeleverd voor de Sportlaanbewoners. Van onderschatting kon dan ook geen sprake zijn. Zoals alle teams in deze fase van de competitie heeft ook Nautilus te kampen met  blessures en een schorsing. Jerry Hollander, keeper Niels Wuhtrich, Maarten van der Schaaf, Brian de Bruijn en Steef van Kuyen waren er daarom niet bij op het prachtige maar sfeerloze complex van APGS. De selectie van Nautilus was daarom aangevuld met twee A junioren.

De mannen van coach Cuiper begonnen bijzonder matig aan het duel. Nautilus verloor de slag op het middenveld en in de 30e minuut wist APGS te profiteren, 1-0. Na deze goal bleven de gastheren domineren en Nautilus keeper Arjen de Ridder hield met twee prima reddingen zijn team in de wedstrijd. Na een uur spelen bracht Kay Vork namens Nautilus de stand op gelijke hoogte, 1-1. Nautilus begint het heft in handen te krijgen, de duimschroeven worden aangedraaid en APGS kan er niet meer uitkomen. Joe Trompert schiet tegen de paal en Vork  schoot de rebound beheerst binnen, 1-2.  Hierna een mooie aktie van Eus Oukkooms afgesloten met een prachtig schot van 25  meter, 1-3 in de 80e minuut. Een minuut later ging Mike Hollander goed door op rechts en zijn voorzet werd keurig koppen afgerond door Joe Trompert, 1-4.  Nautilus liep nog uit naar 1-6 door twee treffers van Joel van Vliet.

Door dit resultaat en de andere uitslagen ( Forza Almere is vandaag 25 maart 2012 kampioen geworden)  in de 5e klasse E klimt Nautilus naar de derde plaats. In de eindstand geeft dit recht op het smakelijke toetje: nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse. Nog drie wedstrijden te gaan voor de Nautilianen. Nautilus is nu enkele weken vrij en moet 15 april weer het kunstgras op voor de thuiswedstrijd tegen Batavia ’90 uit Lelystad.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)