Foto Jos Spitteler

Nautilus heeft punten en trainer

Zondag vierde klasser AFC Nautilus heeft afgelopen zondag drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Marcel Cuijper won met 0-1 bij BVV’31. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Jean-Paul van Zoghel komend seizoen zijn opvolger zal worden.

Van Zorghel, die afgelopen week bekend maakte op te stappen bij de zaterdagtak van RODA’23, heeft dus al snel een nieuwe club gevonden. En geen onbekende voor hem. “Ik heb jaren bij Nautilus gespeeld en een deel van mijn vriendenkring heb ik daar ontmoet.” Nautilus promoveerde de afgelopen twee jaar van de zesde naar de vierde klasse. Van Zoghel: “ Een aantal jaren geleden is het een en ander in gang gezet en dat moet nu een vervolg krijgen. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Ik weet dat Marcel (de huidige trainer Cuijper, red) en zijn spelers er alles aan zullen doen om in de vierde klasse te blijven. Mocht dat niet lukken dat zal ik er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren. Het is een mooie ‘vrienden’ club die op dit moment ook nog beschikt over een goede groep voetballers. Dat moet de basis zijn om van Nautilus een stabiele vierde klasser te maken.”

Afgelopen zondag zet Nautlus een goede eerste stap richting lijfsbehoud door met 0-1 te winnen van BVV’31.  Wederom met drie verdedigers (om een overtal op het middenveld te krijgen) in de basisopstelling werden er in de eerste helft nauwelijks kansen gecreeerd. Na rust waren de Amstelveners de bovenliggende partij en was het wachten op een doelpunt. Pas tien minuten voor tijd was het raak toen Kay Vork teruglegde op de inkomende Steef van Kuijen, 0-1. In de resterende minuten ging BVV nog wel op jacht naar de gelijkmaker mara uiteindelijk nam Nautilus de punten verdiend mee naar Amstelveen. Door de zege is Nautlus nu van de laatste plaats af.

Donderdag mag de ploeg van Macel Cuijper weer in actie komen. Dan staat het inhaalduel tegen Buitenveldert op het programma. Kijk voor de stand, de uitslagen en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.

Foto archief Jos Spitteler: Nautilus speelde eerder dit seizoen gelijk tegen NFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!